Άναψε «φωτιές» ο Τσιτσιπάς

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις», ήταν η απάντηση Στέφανου Τσιτσιπά στα πυρά που δέχθηκε όταν πρότεινε να παίζουν και οι γυναίκες πέντε σετ στο τένις.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις», ήταν η απάντηση Στέφανου Τσιτσιπά στα πυρά που δέχθηκε όταν πρότεινε να παίζουν και οι γυναίκες πέντε σετ στο τένις. Κορυφαίες τενίστριες εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ενώ η Ναόμι Οσάκα τον χαρακτήρισε «αστείο».

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, σε δηλώσεις του πριν από το Οπεν του Μαϊάμι, πρότεινε να εφαρμοστεί η… ισότητα και στον αριθμό των σετ, όπως εφαρμόζεται στα χρηματικά έπαθλα. Μάλιστα παρέθεσε και επιστημονική έρευνα στην οποία αναφέρεται ότι οι γυναίκες έχουν μεγάλη διάρκεια σε θέματα αντοχής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρότεινε να κρίνεται η νίκη των γυναικών για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον στα τρία σετ και το γυναικείο τένις… εξαγριώθηκε. Η Ναόμι Οσάκα τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα άλλαζε τη δομή του τένις και χαρακτήρισε τον πρωταθλητή μας «αστείο».

Πρότεινε να παίζουν πέντε σετ οι γυναίκες αφού αμείβονται όπως οι άνδρες – Εντονη αντίδραση από την Οσάκα.

«Εάν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μου σετ, θα αυξήσω και εγώ τα δικά του. Είναι έτοιμος να παίζει εννέα σετ; Ενας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα. Δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί», τόνισε η Γιαπωνέζα τενίστρια, ενώ την αντίθεσή της ως προς την πρόταση Τσιτσιπά εξέφρασε και η Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ανθρωποι από τον χώρο του τένις θεώρησαν το σχόλιο του Ελληνα τενίστα σεξιστικό και αυτό γιατί κάνει αναφορά στα χρήματα που κερδίζουν οι αθλήτριες. Στα γκραν σλαμ τα έπαθλα των γυναικών είναι ίδια με των ανδρών, κάτι που οι τενίστριες το κατέκτησαν ύστερα από πολυετή προσπάθεια. Εκεί η νίκη κρίνεται στα τρία σετ για τους άνδρες και στα δύο για τις γυναίκες. Στα υπόλοιπα τουρνουά όπου και τα δύο φύλα παίζουν μέχρι τρία σετ οι αμοιβές δεν είναι ίδιες και, σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν μεγάλες διαφορές, παρότι τα παιχνίδια των γυναικών συγκεντρώνουν ίδιο αριθμό φιλάθλων με αυτά των ανδρών. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το θέμα των γυναικείων σετ. Το 1891, αναμέτρηση του εθνικού πρωταθλήματος ΗΠΑ ανάμεσα στην Κέιχιλ και τη Ρούσβελτ κρίθηκε στα τρία σετ. Στη συνέχεια, πολλές φορές οι τενίστριες ζήτησαν να παίζουν και αυτές στα τρία σετ, ενώ από το 1984 αρκετοί τελικοί του τουρνουά WTA κρίθηκαν στα τρία σετ, αλλά, τελικά, οι διοργανωτές επέστρεψαν στα δύο.

Κατά το παρελθόν υπέρ των αγώνων με τρία σετ στις γυναίκες είχαν τοποθετηθεί ο Αντι Μάρεϊ, ο Ράφα Ναδάλ και άλλοι τενίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT