Ιστορική ψηφοφορία για Παναθηναϊκό

Τα μέλη του Ερασιτέχνη αποφασίζουν σήμερα για τη διπλή ανάπλαση

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο σημαντική απόφαση στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου καλούνται να πάρουν σήμερα τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που θα ψηφίσουν εάν συμφωνούν να υπογραφούν οι συμβάσεις για την υλοποίηση του σχεδίου της διπλής ανάπλασης Βοτανικού και «Λεωφόρου». Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές για επτά ώρες, έως τις 19.00. Δικαίωμα ψήφου έχουν 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα και το ποσοστό που απαιτείται για την επικύρωση της συμφωνίας είναι τα 2/3 των ψηφισάντων.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, καθώς επιτρέπεται η επιστολική ψήφος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μέχρι την περασμένη Δευτέρα οι σχετικές επιστολές που είχαν παραληφθεί ήταν περίπου 700, χωρίς όμως να γίνει άμεσα διασταύρωση εάν όλοι οι αποστολείς τους είχαν το δικαίωμα ψήφου. Ο έλεγχος θα γίνει σήμερα και το αποτέλεσμα θα προσμετρηθεί στον συνολικό απολογισμό, ώστε μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των υπόλοιπων ψηφοδελτίων να υπάρχει καθαρή εικόνα για τη βούληση του εκλογικού σώματος, την οποία η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα σεβαστεί, όπως τόνισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Υπέρ της διπλής ανάπλασης έχουν ταχθεί με δημόσιες τοποθετήσεις τους ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές, και τα περισσότερα μέλη της διοίκησής του. Η ΠΑΕ δεν έχει αναμειχθεί άμεσα στην προεκλογική διαδικασία, είναι ξεκάθαρη όμως η θέση της υπέρ της διπλής ανάπλασης και η συμφωνία της για τους όρους υλοποίησής της με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, στο κομμάτι που την αφορά.

«Η συμφωνία είναι τελική και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής των όρων της», τόνισε χθες ο Κ. Μπακογιάννης.

Αναφανδόν υπέρ της διπλής ανάπλασης είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο σχέδιο ως ανάσα ζωής τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την πόλη των Αθηνών, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο μεταπολεμικά στον πρώτο δήμο της χώρας, με παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής σε δύο μεγάλες γειτονιές της πρωτεύουσας, συμβάλλοντας σημαντικά και στην εθνική οικονομία.

Σε μια τελευταία δημόσια τοποθέτησή του πριν από την εκλογική διαδικασία, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε σε ερωτήματα φίλων του Παναθηναϊκού και δημοτών της πρωτεύουσας που ζητούσαν διευκρινίσεις, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι το «ναι» είναι μονόδρομος και τη σιγουριά του ότι το σχέδιο θα υπερψηφιστεί. Από τα πολλά και σημαντικά που είπε, ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν η τοποθέτησή του ότι η συμφωνία είναι τελική και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής των όρων της έπειτα από επαναδιαπραγμάτευση, είτε ψηφιστεί το σχέδιο είτε όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT