Βόλεϊ: ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου στον τελικό του Κυπέλλου

Βόλεϊ: ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου στον τελικό του Κυπέλλου

Στον σημερινό τελικό της διοργάνωσης (Γλυφάδα: 19.15, ΕΡΤ3) θα βρεθούν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας Σύρου.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αναμετρήσεις αντάξιες φάιναλ φορ διεξήχθησαν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ. Στον σημερινό τελικό της διοργάνωσης (Γλυφάδα: 19.15, ΕΡΤ3) θα βρεθούν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας Σύρου, που νίκησαν Ολυμπιακό και Πήγασο Πολίχνης, αντιστοίχως.

Στον πρώτο ημιτελικό της χθεσινής ημέρας μπορεί ο Φοίνικας να πήρε την πρόκριση, αλλά τις εντυπώσεις κέρδισε η ομάδα του Πήγασου Πολίχνης, η οποία βρέθηκε μια ανάσα από το να αποκλείσει τον σύλλογο της Λίγκας του βόλεϊ. Οι «Πειρατές» νίκησαν με 3-2 (19-25, 25-18, 25-20, 21-25, 15-10). Το σωματείο της Πολίχνης, χωρίς κανένα ξένο στη σύνθεσή του, πήγε την αναμέτρηση στα πέντε σετ. Μάλιστα το 5ο σετ ήταν το καθοριστικό, καθώς ο Πήγασος προηγήθηκε με 10-8. Σε εκείνο το σημείο η περιστροφή δεν ευνόησε τους παίκτες του Θεοδώρου και οι «νησιώτες» με ένα σερί επτά πόντων πήραν το σετ και την πρόκριση για τον σημερινό τελικό.

Στο τάι μπρέικ κρίθηκε και η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 25-19, 22-25, 25-22, 17-25, 15-10, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 2,5 ώρες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από το πρώτο σετ πίεσε τους «ερυθρολεύκους» στο σερβίς και με καλή επίθεση κατάφερε γρήγορα να πάρει διαφορά. Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Τέπαν ισοφάρισε, ενώ στο τρίτο ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Το τέταρτο σετ θύμιζε σε πολλά το δεύτερο και η συνάντηση οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ. Εκεί, με μπλοκ του Μπαρνς και του Μπράουν, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT