Το ελληνικό πόλο δείχνει τον δρόμο για το μέλλον

Το ελληνικό πόλο δείχνει τον δρόμο για το μέλλον

«Οι επιτυχίες των δύο ελληνικών ομάδων είναι τεράστιες», δήλωσε στην «Κ» η προπονήτρια της Εθνικής γυναικών Αλ. Καμμένου.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο δίνουν οι διακρίσεις των ευρωπαϊκών ομάδων του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν τα σκήπτρα τους στην Ευρωλίγκα και με δέκα Ελληνίδες πολίστριες στη σύνθεσή τους έδειξαν ότι το πόλο σε επίπεδο σωματείων μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να ανθήσει και πάλι το άθλημα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την Εθνική γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έχει στη συλλογή του τρία τρόπαια από την Ευρωλίγκα και ακολουθούν η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα που έχουν από δύο. «Οι επιτυχίες των δύο ελληνικών ομάδων είναι τεράστιες. Οι σύλλογοι είναι αυτοί που ξεκινούν την προσπάθεια, διότι έχουν για περισσότερο διάστημα τις αθλήτριες. Επίσης σπουδαία είναι και η συνεισφορά των παραγόντων. Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός αντιμετώπισαν κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες με παράδοση στο άθλημα. Ο Ολυμπιακός χτίζει μια δυναστεία και με το υλικό που έχει θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά τον Εθνικό, θα ήθελα να αναφερθώ στο μεράκι του Δημήτρη Κολοβού και να προσθέσω ότι χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στον χώρο. Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά και στη συνεισφορά των πρώην προπονητών του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη και Κωστή Χατζηδάκη, και του Μάρκο Μίσιτς του Εθνικού. Με χαροποίησε ότι το τρόπαιο Λεν το πήρε η πρώην συμπαίκτριά μου Αντιγόνη Ρουμπέση με βοηθό μία επίσης αγαπημένη μου, την Αγγελική Γερόλυμου. Μας χαροποιεί ότι το γυναικείο στοιχείο υπάρχει και στους πάγκους των ομάδων», δήλωσε στην «Κ» η προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών και υπεύθυνη των εθνικών ομάδων υποδομής Αλεξία Καμμένου.

Οι επιτυχίες των δύο συλλόγων αφήνουν ελπίδες για την επιστροφή του ελληνικού γυναικείου πόλο στην κορυφή των διεθνών διοργανώσεων. «Αυτές οι διακρίσεις αναμένεται να δώσουν ώθηση και στην Εθνική. Τα κορίτσια πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουν τις δυνατότητες για να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Εχουμε δει στο παρελθόν ότι η εθνική ομάδα πάει καλά όταν πρωταγωνιστούν και οι σύλλογοί μας. Πιστεύω στην ποιότητα των αθλητριών μας και είμαι αισιόδοξη για τη συνέχεια», τόνισε η καταξιωμένη προπονήτρια.

Με αυτή την επιτυχία η συλλογή του Ολυμπιακού έφτασε τα 22 τρόπαια από ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT