Σούπερ Λιγκ 1: Με αύρα Βοτανικού ο ΠΑΟ

Ηταν ο κερδισμένος της αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ που βλέπει Μαρσέιγ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ισοπαλίες σε τρία παιχνίδια, λογικό κι επόμενο ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς να ήταν ο Παναθηναϊκός, ο μοναδικός νικητής στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και κέρδισαν πολλά περισσότερα από ένα απλό τρίποντο: νίκησαν μια ομάδα που είχε να ηττηθεί τέσσερις ολόκληρους μήνες εντός συνόρων, αύξησαν κατακόρυφα τις ελπίδες τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και αντάμειψαν τους οπαδούς τους, που πήγαν στη Λεωφόρο με θετική αύρα ελέω… Βοτανικού και έφυγαν ακόμα πιο χαρούμενοι από τη μεστή εικόνα της ομάδας τους σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα έκανε διαχείριση ενόψει της διπλής αναμέτρησης με τη Μαρέιγ που ακολουθεί, αλλά δεν ήταν αδιάφορος. Με νίκη του και μια απώλεια του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα έμπαινε πιο δυναμικά στη μάχη του τίτλου, σενάριο που επιβεβαιώθηκε μόνο κατά το ήμισυ, με συνέπεια αντί να μειωθεί η διαφορά να αυξηθεί στους 11 βαθμούς, εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος.

Αυτό ήταν και το μόνο κέρδος του Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι που έκλεισε με αρκετές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του, προφανώς επειδή περίμεναν καλύτερη εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο που του είχε πάρει για τα καλά τον αέρα.

Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν η ηττοπαθής ομάδα με το αρνητικό ρεκόρ των έξι συνεχόμενων ηττών από τους «ερυθρόλευκους» και τον απολογισμό 0-4-10 στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στάθηκε καλά, ήταν ανταγωνιστική και με το τελικό 1-1 κέρδισε έναν βαθμό που στον τελικό απολογισμό μπορεί να αποδεχθεί πολύτιμος.

Ισόπαλος ήλθε και ο Αρης, αλλά με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Χαριλάου, αυτός δεν μπορεί να μιλάει για έναν κερδισμένο βαθμό αλλά για δύο χαμένους, που θα του λείψουν πολύ στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Με το ισόπαλο 0-0 οι Γιαννιώτες πήραν για τα καλά τον αέρα του Αρη φέτος και προκάλεσαν έναν συνωστισμό στις θέσεις 3-4-5, όπου τρεις ομάδες στριμώχνονται με διαφορά μόλις ενός βαθμού. Ολα είναι ρευστά, με την επόμενη αγωνιστική να είναι ιδιαίτερα καθοριστική στη μάχη της Ευρώπης.

Η εξέδρα των επισήμων στο «Κλ. Βικελίδης» πήρε το όνομα του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού.

Πριν από τον αγώνα και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η εξέδρα των επισήμων στο «Κλ. Βικελίδης» πήρε το όνομα του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού, με την ευχή να είναι αυτός το τελευταίο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

Ανάσα για Απόλλωνα

Ενα σκαλοπάτι πιο κάτω, ο μεγάλος κερδισμένος της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ ήταν ο Απόλλωνας και μεγάλος χαμένος η Λαμία. Πέντε στροφές πριν από το φινάλε, η διαφορά τους έπεσε στους 5 βαθμούς, απόσταση που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί σε λίγα παιχνίδια αλλά δεν είναι και αδύνατον, ειδικά εάν η ομάδα της Φθιώτιδας συνεχίσει αναιμικές εμφανίσεις σαν κι αυτή κόντρα στον ΟΦΗ.

Με φωτεινή εξαίρεση το ματς της 1ης αγωνιστικής στο Αγρίνιο, βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, μετράει μόνο ήττες και άρχισε να συνηθίζει στην ιδέα ότι δεν θα προλάβει τον Ατρόμητο για να αποφύγει την περιπέτεια των μπαράζ.

Αν η Λαμία συνεχίσει το… ζην επικινδύνως, θα δώσει το δικαίωμα στον Απόλλωνα να πιστέψει ότι μπορεί να αποφύγει την τελευταία θέση και τον άμεσο υποβιβασμό.

Η «Ελαφρά ταξιαρχία» δεν παρατά τη μάχη και με νίκες όπως αυτή επί του Παναιτωλικού στη Ριζούπολη μπορεί να πιστέψει στη μεγάλη ανατροπή σε μια μάχη που έμοιαζε ολότελα χαμένη. Βήμα (όχι άλμα) παραμονής έκανε και ο Ατρόμητος, αποσπώντας ισοπαλία στην Τρίπολη, ενώ κερδισμένος βαθμολογικά βγήκε και ο Ιωνικός κι ας ισοφαρίστηκε από τον Βόλο στη Νεάπολη, σε ένα ματς που είχε προηγηθεί με 2-0.

• Εντυπωσιακή η Μαρσέιγ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, σημείωσε στο γαλλικό πρωτάθλημα την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, και μάλιστα με σκορ 4-2 στην έδρα της Σεντ Ετιέν. Οι Μαρσεγιέζοι παραμένουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT