Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτοι προημιτελικοί με ελληνικό «εμφύλιο»

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτοι προημιτελικοί με ελληνικό «εμφύλιο»

Η Μάντσεστερ Σίτι κοντράρεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με τη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα στα πρώτα ματς των προημιτελικών (5/4, 22:00) για το Τσάμπιονς Λιγκ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα πολύ αμφίρροπο ματς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πολίτες» πήραν άνετη πρόκριση στην οκτάδα απέναντι στη Σπόρτινγκ και ετοιμάζονται για ένα ματς απέναντι σε μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της διοργάνωσης.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία κούπα που λείπει από την ομάδα του Μάντσεστερ που έχει σαρώσει τους εγχώριους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ακολουθεί το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό και τον φετινό πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Ατλέτικο έχει μείνει πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αφού απέχει 12 βαθμούς από την κορυφή.

Στον προηγούμενο γύρο η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει ο δεύτερος προημιτελικός της ημέρας. Η Μπενφίκα υποδέχεται τη Λίβερπουλ σε ένα ζευγάρι με ιδιαίτερη «γαλανόλευκη» χροιά.

Η πορτογαλική ομάδα απέκλεισε τον Άγιαξ στον προηγούμενο γύρο αλλά η κλήρωση την έφερε πάνω στον σύλλογο του λιμανιού της Αγγλίας, που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Το ματς παρουσιάζει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού στην Μπενφίκα αγωνίζεται ο διεθνής τερματοφύλακας Οδυσσέας Βλαχοδήμος και στη Λίβερπουλ ο αμυντικός Κώστας Τσιμίκας.

Έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις

Ο Βλαχοδήμος θεωρείται από τους βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού της Μπενφίκα και από τα μεγαλά κλειδιά της μέχρι τώρα πορείας της. Ο Τσιμίκας από την άλλη, έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό των «κοκκίνων» διεκδικώντας τη θέση του στη βασική ενδεκάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε μία ομάδα γεμάτη αστέρια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο ποδοσφαιριστές παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι στο παρελθόν. Στα δύο ντέρμπι «αιωνίων» που συνυπήρχαν στα ρόστερ των δύο ομάδων αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν. 

Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι βασικοί στην Εθνική ομάδα και ένας από τους λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο αισιοδοξεί για καλύτερες ημέρες. Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα δύο Έλληνες παίκτες να κοντράρονται με «έπαθλο» την πρόκριση στην τετράδα της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η Λίβερπουλ στη φάση των «16» έθεσε εκτός διοργάνωσης την Ίντερ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που κατέκτησε πριν λίγες εβδομάδες το Λιγκ Καπ, είναι μέσα σε όλους τους στόχους που διεκδικεί ενώ έχει μεγάλο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή για το πρωτάθλημα. 

Το σημερινό πρόγραμμα των προημιτελικών 

22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Μπενφίκα – Λίβερπουλ

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT