Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο ματς στο Λονδίνο, φαβορί η Μπάγερν κόντρα στη Βιγιαρεάλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο ματς στο Λονδίνο, φαβορί η Μπάγερν κόντρα στη Βιγιαρεάλ

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Βιγιαρεάλ τη Μπάγερν στα αποψινά ματς (22:00) για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο στρέφονται όλα τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα από τα πιο δυνατά ματς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί και την περασμένη σεζόν στην ημιτελική φάση. Τότε οι Λονδρέζοι είχαν πάρει την πρόκριση για τον τελικό μετά το 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και το 2-0 στην έδρα τους.

Αυτές είναι οι μοναδικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι κατέκτησε τελικά το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά ότι οι ομάδες με αυτού του είδους την ποιότητα, το ταλέντο και την εμπειρία μπορούν να δημιουργήσουν ειδικές καταστάσεις. Για εμάς είναι μία τέτοια και είμαστε ενθουσιασμένοι» σημείωσε ο Τόμας Τούχελ, προπονητής των Λονδρέζων.

Στην προηγούμενη φάση η Τσέλσι απέκλεισε με δύο νίκες τη Λιλ. Η Ρεάλ πήρε σπουδαία πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι. Οι Μαδριλένοι είχαν ηττηθεί με 1-0 στο Παρίσι αλλά στον επαναληπτικό επικράτησαν με 3-1 με τον Καρίμ Μπενζεμά να σημειώνει χατ τρικ.

Για τη Ρεάλ θα απουσιάσει από τον πάγκο ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής συνεχίζει να είναι θετικός στον κορωνοϊό και χρέη πρώτου προπονητή θα εκτελέσει ο γιος του, Ντάβιντε.

«Οι αναμετρήσεις της προηγούμενης σεζόν ήταν κάτι το διαφορετικό. Δεν υπήρχαν φίλαθλοι στις εξέδρες και ήταν για την ημιτελική φάση. Αισθανόμαστε καλά γνωρίζοντας τι διακυβεύεται. Αν έχουμε το σωστό επίπεδο έντασης είμαστε ικανοί να πάρουμε τη νίκη» σχολίασε ο Τιμπό Κουρτουά, τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει είτε τη Μάντσεστερ Σίτι είτε την Ατλέτικο στα ημιτελικά.

Για την υπέρβαση η Βιγιαρεάλ απέναντι στη Μπάγερν

Ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό της Βιγιαρεάλ με τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Ισπανοί, που την προηγούμενη σεζόν κατέκτησαν το Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θέλουν μία ακόμη υπέρβαση.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι στη φάση των «16» πήρε σπουδαία πρόκριση επί της Γιουβέντους. Το «κίτρινο υποβρύχιο» μάλιστα επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 3-0 στην Ιταλία.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Βιγιαρεάλ συμμετέχει στα προημιτελικά της διοργάνωσης μετά το 2009.

«Σεβόμαστε τη Μπάγερν και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας και στόχος είναι να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας εν όψει του επαναληπτικού» σημείωσε ο προπονητής της Βιγιαρεάλ, Ουνάι Έμερι.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι Γερμανοί είναι από τις ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο κάθε χρόνο.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στη φάση των «16» πέτυχε μία από τις πιο ευρείες νίκες στην ιστορία του θεσμού επικρατώντας με 7-1 της Σάλτσμπουργκ. Στο πρωτάθλημά της είναι στην πρώτη θέση και οδεύει προς έναν ακόμη τίτλο.

«Η Βιγιαρεάλ έχει έναν προπονητή που ξέρει να κερδίζει σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ έμπειρη ομάδα και πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να καταφέρουμε να προκριθούμε. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» σημείωσε για το ματς ο προπονητής των Βαυαρών.

Το ζευγάρι της Βιγιαρεάλ με τη Μπάγερν διασταυρώνεται στα ημιτελικά με αυτό της Λίβερπουλ με τη Μπενφίκα.

Το αποψινό πρόγραμμα των προημιτελικών

22:00 Βιγιαρεάλ – Μπάγερν

22:00 Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT