Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μπενζεμά «καθάρισε» για τη Ρεάλ, μεγάλη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπάγερν

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μπενζεμά «καθάρισε» για τη Ρεάλ, μεγάλη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπάγερν

Με τον Καρίμ Μπενζεμά να σημειώνει χατ τρικ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-1 της Τσέλσι στο Λονδίνο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σπουδαία νίκη πήρε η Βιγιαρεάλ που επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράσταση του Καρίμ Μπενζεμά εξελίχθηκε ο πρώτος προημιτελικός της Τσέλσι με τη Ρεάλ στο Λονδίνο. Με τον Γάλλο να βρίσκει δίχτυα τρεις φορές η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (ήταν κανονικά στον πάγκο) πήρε τη νίκη με 3-1 και παράλληλα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην τετράδα εν όψει του επαναληπτικού που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 12 Απριλίου.

Ο Μπενζεμά πάντως οδηγεί εκ τους ασφαλούς τη Ρεάλ. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος σκόραρε χατ τρικ και στον επαναληπτικό με την Παρί (3-1) για τη φάση των «16» δίνοντας την πρόκριση στους Μαδριλένους.

Οι Ισπανοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό αλλά το σουτ του Βινίσιους κατέληξε στο δοκάρι του Μεντί. Πέντε περίπου λεπτά αργότερα, ο Τζέιμς εκτέλεσε φάουλ, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Κουρτουά.

Στο 21ο λεπτό η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος έπαιξε το 1-2 με τον Βινίσιους, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο σέντερ φορ της «βασίλισσας» με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Τσέλσι.

Η ισπανική ομάδα διπλασίασε τα τέρματά της τρία λεπτά αργότερα και πάλι με τον Μπενζεμά. Ο Μόντρις σήκωσε τη μπάλα, ο Γάλλος με το κεφάλι της έδωσε την κατάλληλη τροχιά και αυτή κατέληξε στα δίχτυα της Τσέλσι.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν και μείωσαν πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 40ο λεπτό, ο Ζορζίνιο έκανε την μπαλιά, ο Χάβερτς έβαλε το κεφάλι του και νίκησε τον Κουρτουά. Λίγο αργότερα ο Μπενζεμά είχε την ευκαιρία κάνει τρία τα τέρματα της Ρεάλ αλλά πλάσαρε άουτ.

Ο Μπενζεμά έφτασε τελικά στο χατ τρικ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 46ο λεπτό ο Κασεμίρο απομάκρυνε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μεντί που έκανε λάθος πάσα την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Γάλλος φορ που πλάσαρε από τα 40 μετρά σε κενή εστία.

Στο 50ο λεπτό ο Κουρτουά έδειξε την ποιότητά του σε σουτ του Αθπιλικουετα. Λίγα λεπτά αργότερα η Τσέλσι απείλησε και πάλι με τον Λουκάκου αλλά η κεφαλιά του Βέλγου επιθετικού έφυγε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία 25 λεπτά. Η Τσέλσι πάντως έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να μειώνει με τον Ζιγές στις καθυστερήσεις του ματς.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Σίλβα, Κρίστενσεν (46′ Κόβατσιτς), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (46′ Ζιγές), Ζορζίνιο (64′ Λόφτους Τσικ), Μάουντ, Αθπιλικουέτα, Πούλισικ (64′ Λουκάκου), Χάβερτς

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64′ Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Κρόος (74′ Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (86’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Μπέιλ), Βινίσιους

Η Βιγιαρεάλ «εγκλώβισε» τη Μπάγερν

Παίζοντας με εξαιρετική τακτική η Βιγιαρεάλ επιβλήθηκε με 1-0 της Μπάγερν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το έργο των παικτών του Ουνάι Έμερι παραμένει δύσκολο στον επαναληπτικό (12/4, 22:00) αφού οι Βαυαροί είναι μία εξόχως ποιοτική ομάδα. Ωστόσο η κάτοχος του Europa League απέδειξε ότι δεν έφτασε τυχαία μέχρι την οκτάδα της διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους φάση στο όγδοο λεπτό με τον Νταντζούμα. Μετά από ωραίο συνδυασμό του Λο Σέλσο με τον Φόιτ η μπάλα κατέληξε στον Παρέχο που σούταρε μέσα από την περιοχή. Ο Νταντζούμα βρέθηκε στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα του Νόιερ.

Οι Ισπανοί είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και κρατούσαν το προβάδισμα που απέκτησαν νωρίς στο ματς. Η Μπάγερν χωρίς εμπνεύσεις και με πολλά λάθη δε μπορούσε να απειλήσει. Η Βιγιαρεάλ σημείωσε μάλιστα και δεύτερο γκολ στο 42ο λεπτό με τον Κοκλέν το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η πρώτη καλή φάση για τη Μπάγερν ήρθε στο 50ο λεπτό αλλά το σουτ του Γκνάμπρι έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρούλι. Στο 63ο λεπτό ο Ζεράρ Μορένο πήρε την μπάλα από τον Νόιερ που βγήκε σχεδόν στη σέντρα, προσπάθησε με σουτ από τα 50 μέτρα να τη στείλει στα δίχτυα αλλά εκείνη κατέληξε άουτ.

Η Μπάγερν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο ματς αλλά η Βιγιαρεάλ κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της έχοντας καλύτερη εικόνα από την αντίπαλό της. Οι Ισπανοί μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 αλλά ο Πεδράθα αστόχησε από καλή θέση.

Οι Βαυαροί γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 22 ματς όπου είχαν 17 νίκες και 5 ισοπαλίες. Παράλληλα έμεινε χωρίς γκολ για πρώτη φορά μετά από 30 σερί ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ (81’ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Κοκλέν (59′ Πεδράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Νταντζούμα (81’ Τσουκουέζε), Λο Σέλσο.

Μπάγερν (Μάνουελ Νόιερ): Νόιερ, Παβάρ (71′ Ζίλε), Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62′ Γκορέτσκα (90+5’ Ρόκα), Γκνάμπρι (62′ Σανέ), Λεβαντόφσκι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT