Γιουρόπα Λιγκ: Μεγάλες «μάχες» στα προημιτελικά

Γιουρόπα Λιγκ: Μεγάλες «μάχες» στα προημιτελικά

Οι πρώτες αναμετρήσεις για προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ διεξάγονται απόψε το βράδυ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες αναμετρήσεις για προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ διεξάγονται απόψε το βράδυ.

Στο ματς που ανοίγει το πρόγραμμα η Λειψία υποδέχεται την Αταλάντα (19:45) στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η γερμανική ομάδα είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη (4-1) επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Αταλάντα, που στη φάση των «16» απέκλεισε τη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν, ηττήθηκε με 1-0 από τη Νάπολι για το ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γκασπερίνι είναι στην έβδομη θέση του Καμπιονάτο και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν.

Εκτός βέβαια αν κατακτήσει του Γιουρόπα Λιγκ και κερδίσει μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Οι Γερμανοί συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε προημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ μετά τη σεζόν 2017-2018. Η ιταλική ομάδα έφτασε για τελευταία φορά στην οκτάδα του Κυπέλλου Ουέφα το 1991.

Με την ταμπέλα του φαβορί μπαίνει στα προημιτελικά η Μπαρτσελόνα που κοντράρεται με τη Φρανκφούρτη. Η ομάδα του Τσάβι έχει φορτσάρει μετά τους πρώτους μήνες της σεζόν όπου βρέθηκε εκτός της νοκ άουτ φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η ισπανική ομάδα είναι βέβαια νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε διοργάνωση της UEFA. Για να προκριθεί στα προημιτελικά η γερμανική ομάδα απέκλεισε τη Μπέτις. Οι «μπλαουγκράνα» με τη σειρά τους άφησαν εκτός τη Γαλατασαράι.

Με «παράσημο» το γεγονός ότι απέκλεισε τη Σεβίλλη (κυρίαρχη ομάδα στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια) στη φάση των «16» η Γουέστ Χαμ μπαίνει στους αγώνες με τη Λυών με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι Γάλλοι απέκλεισαν την Πόρτο στη φάση των «16» και θέλουν μία καλή ευρωπαϊκή πορεία αφού στο πρωτάθλημα έχουν μείνει πίσω.

Η ομάδα του Πέτερ Μποζ είναι στην ένατη θέση με 45 βαθμούς και κυνηγά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Γουέστ Χαμ από την άλλη είναι στην έκτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ με 51 βαθμούς.

Ένα ζευγάρι με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτό της Μπράγκα με τη Ρέιντζερς. Οι Πορτογάλοι, που έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης το 2011 απέκλεισαν την Μονακό στη φάση των «16».

Η Ρέιντζερς απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα για να βρεθεί στα προημιτελικά. Η ομάδα του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ ηττήθηκε από την Σέλτικ πριν από λίγες μέρες στο κλασικό ντέρμπι της Σκωτίας και δύσκολα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 14 Απριλίου. 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

19:45 Λειψία – Αταλάντα
22:00 Μπράγκα – Ρέιντζερς
22:00 Γουέστ Χαμ – Λυών
22:00 Φρανκφούρτη – Μπαρτσελόνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT