Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρεμιέρα στις 10 Απριλίου στη χωμάτινη περίοδο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρεμιέρα στις 10 Απριλίου στη χωμάτινη περίοδο

Στις 10 Απριλίου από το τουρνουά του Μόντε Κάρλο θα ξεκινήσει η χωμάτινη σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 10 Απριλίου από το τουρνουά του Μόντε Κάρλο θα ξεκινήσει η χωμάτινη σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις μετά το τουρνουά του Μαϊάμι όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή, Κάρλος Αλκαράθ, στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο Στεφανός Τσιτσιπάς μπαίνει πλέον σε ρυθμούς χωμάτινης σεζόν, που είναι από τις επιφάνειες ταιριάζουν στο παιχνίδι του. 

Ο Τσιτσιπάς, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Ευρώπη από το Μόντε Κάρλο. Ο Νο.5 τενίστας του κόσμου πέρσι είχε κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Το χωμάτινο τουρνουά του Μόντε Κάρλο θα σημάνει και την επιστροφή του Νόβακ Τζόκοβιτς σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο Σέρβος τενίστας δεν έγινε δεκτός στις ΗΠΑ (Indian Wells, Μαϊάμι) λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά την αγωνιστική κατάσταση που θα είναι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου. Θυμίζουμε ότι δεν είχε γίνει δεκτός και στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν επειδή ήταν ανεμβολίαστος. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συνεχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης. Την περασμένη σεζόν, ο 23χρονος τενίστας είχε φτάσει μέχρι τον τελικό όπου και ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα. 

Μετά την ισπανική πόλη, ο Τσιτσιπάς θα ξεκουραστεί για μία εβδομάδα και θα αγωνιστεί στις αρχές Μαΐου στη Μαδρίτη. Την περασμένη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο στο 1000άρι τουρνουά της πρωτεύουσας της Ισπανίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στο Μάστερς της Ρώμης όπου το 2021 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Η σεζόν στο χώμα θα ολοκληρωθεί με το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, το Ρολάν Γκαρός.

Στο Παρίσι το 2021, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στο ελληνικό τένις φτάνοντας μέχρι τον τελικό του τουρνουά. Εκεί ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αν και είχε προηγηθεί με 2-0 σετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT