ΠΑΟΚ – Conference League: «Ζωντανός» για την πρόκριση

ΠΑΟΚ – Conference League: «Ζωντανός» για την πρόκριση

Παρά την ήττα από τη Μαρσέιγ με 2-1, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί την υπέρβαση

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωντανός στην κόλαση του «Βελοντρόμ» κατάφερε να μείνει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από τη Μαρσέιγ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Conference League στο «Βελοντρόμ», όμως το γκολ του Ελ Καντουρί τον κρατά στο «κόλπο» της πρόκρισης, την οποία και θα διεκδικήσει την ερχόμενη Πέμπτη στην «Τούμπα», όπου χρειάζεται νίκη με δύο τέρματα διαφορά για να κλείσει θέση στην τετράδα ή με ένα για να πάει τη ρεβάνς στην παράταση.

Η Μαρσέιγ ήταν αυτή που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γάλλοι (που στη ρεβάνς δε θα έχουν βασικούς παίκτες λόγω καρτών, όπως και τον προπονητή τους) επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και μόλις στο 13ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ με σουτ του Τζέρσον, ο οποίος πάντως ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ, όμως στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν υπάρχει VAR. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, η Μαρσέιγ έφτασε και σε δεύτερο γκολ το οποίο δεν αποκλείεται να ήταν και το πιο όμορφο της χθεσινής βραδιάς. Ηταν το 45ο λεπτό, όταν ο Ουντέρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Παγέ στην κίνηση έπιασε εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας.

Στο ημίχρονο, ο Λουτσέσκου έκανε την κίνηση που άλλαξε τη ροή του αγώνα, περνώντας στο γήπεδο τον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός δύο λεπτά μετά την είσοδό του πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, το οποίο όπως είναι φυσικό άλλαξε και τις ισορροπίες στη ρεβάνς της Τούμπας.

ΠΑΟΚ – Conference League: «Ζωντανός» για την πρόκριση-1
Τα επεισόδια στις εξέδρες του Βελοντρόμ αλλά και στους δρόμους της Μασσαλίας έκαναν τον γύρο της Ευρώπης χθες. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΟΚ, με το γκολ του Καντουρί και την απόδοση του πρώτου 20λέπτου του β΄ ημιχρόνου, δείχνει πως έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της Τούμπας. (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Η βία «έπαιξε μπάλα» στη Μασσαλία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για σχεδόν 24 ώρες η Μασσαλία. Οπαδοί της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησαν σε σοβαρά επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης στους δρόμους της πόλης και διήρκεσαν μέχρι και τη σέντρα του αγώνα στις εξέδρες του «Βελοντρόμ». Μάλιστα, «σύμμαχοι» των Γάλλων ήταν οπαδοί της ΑΕΚ, ενώ στο… πλευρό των οπαδών του «Δικεφάλου» βρέθηκαν Σέρβοι χούλιγκαν της Παρτιζάν. Εκτός από τις συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών και το κυνηγητό για μια ολόκληρη μέρα, αίσθηση προκάλεσε η επίθεση στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι επίσημοι του ΠΑΟΚ, αλλά και αυτή με αεροβόλο τουφέκι προς γκρουπ Ελλήνων οπαδών. Το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε αναστάτωση μεταξύ της διοίκησης του ΠΑΟΚ και της γαλλικής αστυνομίας με αφορμή την απόφασή της να στείλει μεμονωμένα τους φίλους του ΠΑΟΚ στο «Βελοντρόμ», όμως στη συνέχεια και έπειτα από διαβουλεύσεις επιστρατεύθηκαν πούλμαν και έγινε οργανωμένη μετακίνηση. Ακόμα και έτσι όμως δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια και έξω από το γήπεδο αλλά και μέσα σε αυτό με ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών, με τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ κάποια στιγμή υπήρξαν σκέψεις ακόμα και για αναβολή του αγώνα.

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπάολι, 4-3-3): Μανταντά, Λιρόλα (63΄ Ρονζιέ), Σαλιμπά, Τσαλέτα Τσαρ, Κολάσινατς (63΄ Καμαρά), Γκεντουζί, Γκέιγ, Τζέρσον, Παγέ, Ιντέρ, Μπακαμπού (46΄ Ντιένγκ).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46΄ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (74΄ Μιτρίτσα), Ακπομ (74΄ Τσόλακ).

• Στο παιχνίδι από το οποίο προκύπτει ο αντίπαλος του ζευγαριού του ΠΑΟΚ στους «4» της διοργάνωσης, Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3. Στα άλλα ματς: Λέστερ – Αϊντχόφεν 0-0 και Μπόντο Γκλιμτ – Ρόμα 2-1.

• Για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ: Λειψία – Αταλάντα 1-1, Αϊντραχτ – Μπαρτσελόνα 1-1.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT