Πλέι οφ: Μάχη μεταξύ ΑΕΚ, ΠΑΟ, Αρη

Αγωνιστική - θρίλερ, με τις τρεις ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν υπήρχε η διπλή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ, η προγραμματισμένη για αύριο μονομαχία του με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα ήταν η τελευταία ευκαιρία του στη μάχη για τον τίτλο. Λόγω της συμμετοχής του σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η μάχη αυτή αναβλήθηκε και θα δοθεί αργότερα, ίσως με διαφορετικό χαρακτήρα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στα παιχνίδια που θα μεσολαβήσουν. Για να έχει νόημα αυτή η μονομαχία, θα πρέπει μέχρι τότε να έχει μειωθεί η διαφορά των 11 βαθμών που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ. Αν παραμείνει στα ίδια επίπεδα ή αν αυξηθεί, θα έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου και όχι κομβική σημασία στο κυνήγι του τίτλου. 

Η 4η αγωνιστική των πλέι οφ έχει ντέρμπι, όχι με φόντο την πρώτη θέση αλλά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο στο ΟΑΚΑ τον Αρη, έχοντας πλέον πολύ μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς παραμένει μεν στην 3η θέση της βαθμολογίας αλλά με μόλις ένα βαθμό διαφορά από Παναθηναϊκό και Αρη. Αν ηττηθεί αύριο, θα πέσει στην 5η θέση εάν οι «πράσινοι» περάσουν νικηφόρα από τα Γιάννινα, ενώ με ισοπαλία θα υποχωρήσει στην 4η έτσι και νικήσει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Αρης. Αν χάσει, θα μείνει 4 βαθμούς πίσω από την Ενωση και η ψαλίδα θα ανοίξει απότομα εάν δεν τον ευνοήσει το αποτέλεσμα του αγώνα των Ιωαννίνων.  

ΑΕΚ και Αρης δεν έχουν ακόμη νίκη στα πλέι οφ, όπως δεν έχει ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος παίζει αύριο το τελευταίο του χαρτί για να μπει δυναμικά στη μάχη της Ευρώπης. Για να το πετύχει, θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προέρχεται από μια σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ και ξέρει ότι με μια επιτυχία του σε μια έδρα όπου έχει άσχημη παράδοση τελευταία, θα αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες του για την Ευρώπη. 
Τα τέσσερα παιχνίδια των πλέι άουτ διεξάγονται σήμερα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στην προσπάθεια της Λαμίας (παίζει στον Βόλο) και του Απόλλωνα (παίζει στο Ηράκλειο) να αποφύγουν την τελευταία θέση και τον άμεσο υποβιβασμό. Ο Ατρόμητος είναι στο +6 και στο +11 αντίστοιχα, αλλά θα ψάξει τη νίκη σήμερα στο Αγρίνιο για να μη νιώσει μεγαλύτερη πίεση. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης να διεκδικούν για το γόητρο την πρώτη θέση των πλέι άουτ. 

Συνοπτικά το πρόγραμμα: ΠΛΕΪ ΟΦ (4η αγωνιστική), ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα, 19.30 ΑΕΚ – Αρης. Η βαθμολογία (29 αγώνες): Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 59, ΑΕΚ 48, Παναθηναϊκός 47, Αρης 47, ΠΑΣ Γιάννινα 42. ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (3η αγωνιστική), ΣΑΒΒΑΤΟ: 16.00 Βόλος – Λαμία, 18.15 ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης, 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός, 20.30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος. Η βαθμολογία (28 αγώνες): ΟΦΗ 40, Αστέρας Τρίπολης 39, Παναιτωλικός 32, Βόλος 31, Ιωνικός 30, Ατρόμητος 27, Λαμία 21, Απόλλων Σμύρνης 16. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT