Conference League: Ώρα να γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ

Conference League: Ώρα να γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ

Υποδέχεται απόψε τη Μαρσέιγ στην Τούμπα με στόχο την πρόκριση στους «4»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιχνίδι-ορόσημο για την ευρωπαϊκή του ιστορία, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και για μεγαλύτερες διακρίσεις, είναι το αποψινό (22.00) με τη Μαρσέιγ για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα (2-1) του πρώτου αγώνα στο «Βελοντρόμ» και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, που θα είναι αναμφίβολα το κορυφαίο επίτευγμά του εκτός συνόρων.

Παράλληλα, μια ενδεχόμενη επιτυχία αφήνει υποσχέσεις ακόμη και για συμμετοχή της ομάδας στον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης, καθώς οι Φέγενορντ και Σλάβια (3-3 το πρώτο ματς στο Ρότερνταμ) δεν φαντάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στους «4».

Με σύμμαχο την «καυτή» και κατάμεστη «Τούμπα» (η UEFA έστειλε πάλι δύο security officers, με τον ΠΑΟΚ να ζητεί ψυχραιμία από τους οπαδούς του με ανακοίνωση), ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έδωσαν χθες τη δική τους υπόσχεση, χωρίς να παραγνωρίζουν πως η Μαρσέιγ παραμένει το φαβορί. «Σε τέτοιο επίπεδο όλοι έχουν τεράστια θέληση, μεγάλο κίνητρο, δίψα για πρόκριση και πολλά συναισθήματα. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο. Εμείς πρέπει να είμαστε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι, κάτι που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο στη Γαλλία», ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, που εξέφρασε την ελπίδα να μην παίξει αρνητικό ρόλο η διαιτησία (λόγω της μη ύπαρξης VAR) αλλά και την απορία του για τον λόγο που στη Μασσαλία σοκαρίστηκαν από τη δήλωσή του με την οποία καλούσε τους οπαδούς της Μαρσέιγ να μην ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη.

«Νομίζω ότι αυτός θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην ιστορία της ομάδας», τόνισε ο σκόρερ του «Βελοντρόμ» Ομάρ ελ Καντουρί, εκφράζοντας την άποψη πως ο ΠΑΟΚ έχει την εμπειρία αλλά και τη δυνατότητα να προκριθεί.

Η Μαρσέιγ ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Πολωνό επιθετικό Αρκάντιους Μίλικ, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, αλλά και τους τιμωρημένους Ζέρσον, Μπάμπα Ντιένγκ και Μπουμπακάρ Καμαρά.

Ο προπονητής της, Χόρχε Σαμπάολι, δεν θα είναι στον πάγκο λόγω τιμωρίας, ενώ ο αρχηγός των Γάλλων, Στιβ Μανταντά, χαρακτήρισε «ιστορικό το ματς», συμπληρώνοντας ότι «ξέρουμε τι μας περιμένει στην Τούμπα».

• Οι άλλοι αγώνες: Αϊντχόβεν – Λέστερ (0-0), Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ (1-2), Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ (3-3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT