Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ: Το μεγάλο κόλπο της γερμανικής «εισβολής» στο Καμπ Νου

Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ: Το μεγάλο κόλπο της γερμανικής «εισβολής» στο Καμπ Νου

Η εικόνα ήταν ασυνήθιστη. Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε ένα γήπεδο με τους οπαδούς των δύο ομάδων είναι μοιρασμένοι. Πώς οι Γερμανοί κατάφεραν να μπουν μαζικά στο Καμπ Νου έχοντας «νόμιμα» μόλις 5.000 εισιτήρια

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1-1 του πρώτου αγώνα ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Μπαρτσελόνα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες όσον αφορά την πρόκριση στην τετράδα του Europa League. Οι μπλαουγκράνα είχαν το πάνω χέρι αφού έπαιζαν στην έδρα τους και θεωρητικά την υποστήριξη των οπαδών τους.

Αυτό που συνέβη όμως το βράδυ της Πέμπτης δεν έχει προηγούμενο. Το Καμπ Νου «καταλήφθηκε» από περίπου 30.000 οπαδούς των Γερμανών οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι τη Βαρκελώνη για τον επαναληπτικό.

«Περιμέναμε 70-80.000 δικούς μας οπαδούς, όμως δεν ήταν έτσι. Ήταν λες και παίζαμε τελικό με μοιρασμένους οπαδούς. Σίγουρα έγινε λάθος υπολογισμός από τον σύλλογο…» είπε ο Τσάβι, προπονητής της Μπαρτσελόνα, μετά το τέλος του αγώνα εμφανώς σοκαρισμένος από την εικόνα του γηπέδου.

Με βάση τους κανονισμούς, οι οπαδοί της Άιντραχτ θα μπορούσαν να προμηθευτούν 5.000 εισιτήρια για τον επαναληπτικό. Όπως ήταν λογικό τα «μαγικά χαρτάκια» έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες.

Όμως, οι Γερμανοί που έφτασαν στην πόλη ήταν σχεδόν 30 χιλιάδες. Οι εικόνες με τους οπαδούς της Άιντραχτ να κάνουν βόλτες στη Βαρκελώνη ήταν εντυπωσιακές. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν περίπου 25 χιλιάδες ήταν στην Ισπανία χωρίς εισιτήριο για το γήπεδο.

Πώς όμως μπόρεσε ο κόσμος να μπει στο γήπεδο;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν κάποιος από τη Γερμανία ήθελε με κάρτα από τη χώρα να πάρει εισιτήριο, θα αποτύγχανε. Όμως θα μπορούσε να το κάνει τρίτου. Έτσι βρέθηκαν πολλοί πρόθυμοι οι οποίοι μπορούσαν να τους κλείσουν εισιτήριο έναντι βέβαια χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακόμη, περισσότεροι από 26.000 κάτοχοι διαρκείας της Μπαρτσελόνα, βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν τις θέσεις τους αφού οι Γερμανοί πλήρωναν όσο όσο για να μπουν στο γήπεδο. Κάπως έτσι εντοπίστηκαν οπαδοί της Άιντραχτ διασκορπισμένοι ανάμεσα στους Ισπανούς να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη της ομάδας τους και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οπαδοί της Μπαρτσελόνα αποχώρησαν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι φίλοι των μπλαουγκράνα επέστρεψαν στις θέσεις τους μετά από δέκα λεπτά θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτό που συνέβαινε.

«Ιστορική ντροπή»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου στο γήπεδο υπήρχαν 79 χιλιάδες οπαδοί. Οι 30 χιλιάδες εξ’ αυτών ήταν Γερμανοί με τις εφημερίδες να κάνουν λόγο ακόμη και για «ιστορική ντροπή» ενώ η Sport μιλάει για εισβολή των οπαδών της Άιντραχτ.

Ο καταλανικός τύπος σχολίασε αρνητικά τις εικόνες αυτές. Ωστόσο στο επίκεντρο της κριτικής δεν ήταν οι παίκτες με τον προπονητή αλλά η διοίκηση που επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο αφήνοντας την ομάδα απροστάτευτη.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα εμφανίζεται αποφασισμένη να τελειώνει με τέτοιου είδους περιστατικά. Όπως αναφέρει ο καταλανικός τύπος άνθρωποι της ομάδας θα παίρνουν τηλέφωνο τους κατόχους διαρκείας για να ενημερώνεται η ομάδα για την παρουσία τους στο γήπεδο.

«Είναι ντροπή αυτό που ζήσαμε. Δεν γίνεται να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά. Έχουμε αρκετές πληροφορίες για ό,τι συνέβη και θα το ερευνήσουμε. Αισθάνομαι ντροπή ως μπλαουγκράνα και ζητώ συγγνώμη για ό,τι συνέβη» απάντησε ο πρόεδρος, Ζοάν Λαπόρτα.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να πουλήσει το εισιτήριό του, αλλά ειλικρινά είναι πολύ κρίμα να βλέπεις το γήπεδό σου ντυμένο στα χρώματα του αντιπάλου» ανέφερε ο Ενρίκ Μασίπ, σύμβουλος του προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT