Τα κέρδη του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA

Τα κέρδη του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA

Το χειροκρότημα και η αποθέωση που γνώρισαν οι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα με την Μαρσέιγ αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο κέρδος στη φετινή πορεία του στο Conference League.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χειροκρότημα και η αποθέωση που γνώρισαν οι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα με την Μαρσέιγ αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο κέρδος στη φετινή πορεία του στο Conference League. Ο «Δικέφαλος» πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στους Γάλλους, όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να φτάσει αυτός στην πηγή της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν έφυγε από την Ευρώπη ταπεινωμένος. Το αντίθετο μάλιστα, αφού παρά τον πικρό αποκλεισμό, το κέρδος για τον ίδιο είναι τεράστιο και του αφήνει παρακαταθήκη και για τα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά κάνοντας το αυτονόητο. Δεν έβαλε, δηλαδή, το πρωτάθλημα πάνω από την ευρωπαϊκή παρουσία, αλλά αντίθετα πόνταρε σε αυτήν, βάζοντας τα θεμέλια για κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον, με απώτερο στόχο κάποια στιγμή να βρεθεί και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσον αφορά την επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ακόμα δύο στόχους. Το κυνήγι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο, όπου θα πρέπει επίσης να ξεπεράσει το εμπόδιο των «ερυθρολεύκων» στον διπλό ημιτελικό. Αύριο υπάρχει το ντέρμπι με τον Αρη στο «Βικελίδης», για το οποίο ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί.

Βέβαια, η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Conference League δεν άφησε κέρδη μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, καθώς η χώρα μας κατοχύρωσε οριστικά τη 15η θέση του UEFA Ranking και από την περίοδο 2023-24 θα είναι πλέον σε θέση να βγάζει πέντε ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης. Σε αυτό έπαιξαν επίσης ρόλο οι ήττες και οι αποκλεισμοί της Σλάβια Πράγας και της Μπόντο Γκλιμτ από τη Φέγενορντ και τη Ρόμα αντίστοιχα. Ετσι το επόμενο πρωτάθλημα αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς ο πρωταθλητής και ο δεύτερος θα μπουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κυπελλούχος (ή ο τρίτος της βαθμολογίας) στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος) στον 2ο προκριματικό του Conference League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT