«Πόνος και γέλιο» στα πλέι άουτ

Τα πλέι οφ όπως και τα πλέι άουτ ήρθαν στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο να εισπράξουν περισσότερα χρήματα οι ΠΑΕ, από την τηλεόραση.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλέι οφ όπως και τα πλέι άουτ ήρθαν στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο να εισπράξουν περισσότερα χρήματα οι ΠΑΕ, από την τηλεόραση. Μια απόφαση που πάρθηκε όταν μειώθηκαν οι ομάδες, με το σκεπτικό να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον η κούρσα προς τον τίτλο.

Κι αν για τα πρώτα υπάρχουν τα ντέρμπι, που πράγματι εξάπτουν το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς κρίνονται και τα εισιτήρια της Ευρώπης, για τα δεύτερα γεννώνται απορίες κατά πόσον οι αδιάφοροι βαθμολογικά παραμένουν και… «αδιάφθοροι» σε αυτά τα παιχνίδια.

Διότι, να θυμόμαστε πάντα πως το κίνητρο είναι βασικός παράγοντας στην απόδοση των παικτών.

Μην ξεχνάμε ακόμα και στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, στο Champions League, το πώς κρίνονται αρκετές φορές οι τρίτες θέσεις των ομίλων, όταν οι δύο πρώτες ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».

Είναι καθιερωμένο να χρησιμοποιούν τα «δεύτερα», στα τελευταία παιχνίδια, απέναντι σε αυτές που «καίγονται» για το Europa, με αποτέλεσμα να ευνοούνται κάποιες.

Είναι λοιπόν απαραίτητο η Σούπερ Λίγκα να επανεξετάσει τον τρόπο διεξαγωγής τους. Πιθανόν μια λύση θα ήταν να μην υπάρχει το μίνι πρωτάθλημα της «ουράς», αλλά απευθείας παιχνίδια μπαράζ, που θα κρίνουν το ποιες θα υποβιβαστούν.

Το να υπάρχουν αγώνες στους οποίους γίνονται «λάθη» που προκαλούν τη νοημοσύνη των φιλάθλων υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρό μας και την αξιοπιστία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT