Ολυμπιακός – Μπάσκετ: Η «ερυθρόλευκη» επιστροφή

Ολυμπιακός – Μπάσκετ: Η «ερυθρόλευκη» επιστροφή

Ο Ολυμπιακός ξαναγυρίζει στα «σαλόνια» της Ευρωλίγκας, κοιτάζοντας ξεκάθαρα το Final-4

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα χρόνια απουσίας από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ήταν πολλά για τον Ολυμπιακό, αλλά όπως αποδείχθηκε αναγκαία προκειμένου η μεγάλη επιστροφή στην ευρωπαϊκή ελίτ του μπάσκετ να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την περίοδο 2017-2018, και την τελευταία συμμετοχή τους στην κορυφαία οκτάδα της διοργάνωσης, δίνουν και πάλι το «παρών», ξεπερνώντας κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Υστερα από μια μακρά διαδικασία ενδοσκόπησης και ριζικής εσωτερικής αναδιάρθρωσης, οι Πειραιώτες, χωρίς υπερβάσεις στο μπάτζετ και χωρίς τον παίκτη-σύμβολο Βασίλη Σπανούλη, πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες σεζόν στην κανονική περίοδο μιας ταλαιπωρημένης και φέτος διοργάνωσης, τερμάτισαν στη 2η θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και έχοντας το πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό, με τη σειρά των αγώνων να ξεκινάει τη Μεγάλη Τετάρτη στο Φάληρο.

Το πλεονέκτημα έδρας είναι και στην πράξη το μεγαλύτερο… πλεονέκτημα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως θα συμμετάσχει στο Final-4 του Βελιγραδίου. Κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε με όνειρο, καθώς ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί μετά την περυσινή αναγνωριστική πορεία ήταν η πρόκριση στην 8άδα.

Ολυμπιακός – Μπάσκετ: Η «ερυθρόλευκη» επιστροφή-1

Με μόλις μία ήττα (13-1), το ΣΕΦ αποδείχθηκε το μεγαλύτερο «όπλο» στη μέχρι τώρα πορεία του. Σε σχέση με τους πρωτάρηδες Μονεγάσκους, το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο, καθώς η ομάδα διαθέτει παίκτες με ξεκάθαρο και συνεπές αμυντικό πλάνο που μπορεί να εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου, άρα το ζητούμενο είναι να βγει η απαιτούμενη ενέργεια για τέτοια παιχνίδια.

Τη Μ. Τετάρτη αρχίζει τη σειρά «τελικών» με τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Και ιστορικά αποδεικνύεται πως οι πιθανότητες είναι με το μέρος του Ολυμπιακού όταν στη σειρά των ματς έχει το αβαντάζ έδρας. Ωστόσο, η Μονακό του σούπερ σταρ Μάικ Τζέιμς φαντάζει μόνο στη θεωρία μια καλή αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους». Στην πράξη ενδεχομένως να αποδειχθεί το αντίθετο. Αλλωστε στον β΄ γύρο της κανονικής περιόδου, βάσει αριθμών (έντεκα νίκες χωρίς να υπολογίζονται και οι δύο που πέτυχε κόντρα στις ρωσικές ομάδες), αναδείχθηκε το καλύτερο σύνολο της διοργάνωσης. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς που έδωσε νέα πνοή, η παραγωγική της επίθεση (μ.ό. 86,8 π.), η ισορροπία σε σκοράρισμα και ρόλους είναι στοιχεία που σίγουρα προβληματίζουν την ελληνική ομάδα, η οποία στο Πριγκιπάτο γνώρισε συντριβή (92-72).

Στα υπόλοιπα ζευγάρια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα φαβορί απέναντι σε Μπάγερν και Μακάμπι αντίστοιχα, ενώ η Εφές, αν και δεν μοιάζει καθόλου με το περσινό σύνολο που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, έχει την ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της «χτυπημένης» από τον κορωνοϊό Αρμάνι Μιλάνο, που επλήγη επίσης και από την υπόθεση ντόπινγκ του Ντίνου Μήτογλου.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ: Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (19/4, 22.00), Ολυμπιακός – Μονακό (20/4, 21.00), Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές (19/4, 20.00), Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ (20/4, 22.00).

Στο φάιναλ 4 (19-21/5) του Βελιγραδίου θα παίξουν ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Μπάγερν με τον νικητή του Ρεάλ – Μακάμπι και ο νικητής του Ολυμπιακός – Μονακό με τον νικητή του Αρμάνι – Εφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT