Λίβερπουλ: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της

Λίβερπουλ: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της

Με τη νίκη-πρόκριση επί της Σίτι για το Κύπελλο Αγγλίας, η Λίβερπουλ συνεχίζει για την πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας της: να κατακτήσει τέσσερις τίτλους μέσα στη σεζόν

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διαιτητής μόλις είχε σφυρίξει τη λήξη του ημιτελικού με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Κύπελλο Αγγλίας. Η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 3-2 και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της μεγαλύτερης πρόκλησης της ιστορίας της.

Η ομάδα του Γιούγκεν Κλοπ έχει ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ (κόντρα στην Τσέλσι), είναι στον τελικό του Κυπέλλου, είναι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Οι «Reds» διεκδικούν τέσσερις τίτλους μέσα στη σεζόν.

Πόσο πιθανό είναι όμως να πετύχει το ιστορικό Quadruple;

Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα, η τύχη της Λίβερπουλ δεν είναι στα χέρια της. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά το 2-2 στο ματς που έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα είναι στη δεύτερη θέση με απόσταση ενός βαθμού από τη δεύτερη Σίτι κι ενώ απομένουν επτά ματς μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν η Λίβερπουλ νικήσει σε όλα τα ματς που απομένουν (αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων τη Μάντσεστερ Γιουνάτεντ και την Τότεναμ), αν η Σίτι κάνει το ίδιο, τότε κατακτά και το πρωτάθλημα. 

Με δεδομένη τη δυναμική των δύο ομάδων δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να κάνουν σερί νικών μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Γκουαρδιόλα να πάρει το πρωτάθλημα με απόσταση ενός βαθμού. Κάτι παρόμοιο άλλωστε είχε συμβεί και το 2019. Τότε οι «πολίτες» είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση με 98 βαθμούς και η Λίβερπουλ στη δεύτερη με 97 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στην ιστορία της Premier League

Η εταιρεία στατιστικών infogol δίνει στη Λίβερπουλ 34% πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά το 2-2 με τη Σίτι. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει και (θεωρητικά) πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος

Μάντσεστερ Σίτι

  • Γουλβς (εκτός)
  • Μπράιτον (εντός)
  • Γουότφορντ (εντός)
  • Λιντς (εκτός)
  • Νιούκαστλ (εντός)
  • Γουέστ Χαμ (εκτός)
  • Άστον Βίλα (εντός)

Λίβερπουλ

  • Άστον Βίλα (εντός)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός)
  • Έβερτον (εντός)
  • Νιούκαστλ (εκτός)
  • Τότεναμ (εντός)
  • Σαουθάμπτον (εκτός)
  • Γουλβς (εντός)

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Στον δρόμο προς τον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ.

Οι «Reds» είναι και το μεγάλο φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει αποκλείσει τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν Μονάχου στον δρόμο προς τα ημιτελικά. 

Η εταιρεία Infogol δίνει στη Λίβερπουλ 76,1% πιθανότητες να είναι στον τελικό. Η εταιρεία χαρακτηρίζει τους «Reds» και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με 40,5% πιθανότητες.

Δεύτερο φαβορί, σύμφωνα με την εταιρεία είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» παίζουν με τη Ρεάλ στα ημιτελικά σε ένα πολύ δυνατό ζευγάρι.

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες έχουν φέρει δύο ισοπαλίες (1-1, 2-2) στο πρωτάθλημα. Οι «Reds» κατέκτησαν στα πέναλτι του Λιγκ Καπ. Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε ολοκληρωθεί στο 0-0. 

Γράφει ιστορία αν τα καταφέρει

Η Λίβερπουλ κυνηγάει ένα κατόρθωμα που δεν έχει καταφέρει άλλη αγγλική ομάδα στο παρελθόν. Η Τσέλσι ήταν η ομάδα που έφτασε κοντά τη σεζόν 2006-2007 με τον Ζοσε Μουρίνιο στον πάγκο της. 

Οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας. Έμειναν όμως δεύτεροι στο πρωτάθλημα πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδίκησε μέχρι τέλους τέσσερις τίτλους το 2009. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε το πρωταθλημα και το Λιγκ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα. Εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από την Έβερτον στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε κοντά στο Quadruple σε δύο περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2018-2019 όταν κατέκτησε όλα τα εγχώρια τρόπαια (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ) αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τότεναμ.

Οι «πολίτες» έφτασαν κοντά και πέρσι. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα κέρδισε το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από την Τσέλσι και έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα του Τούχελ στον τελικό της Πορτογαλίας. 

Το 1999 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το τρεμπλ κατακτώντας το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απώλεσαν μόνο το Λιγκ Καπ εκείνη τη σεζόν αφού αποκλείστηκαν από την Τότεναμ στα προημιτελικά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT