Σούπερ Λιγκ: Θρίλερ για τα δύο εισιτήρια

Σούπερ Λιγκ: Θρίλερ για τα δύο εισιτήρια

Η ΑΕΚ νίκησε στα Γιάννινα και «έπιασε» τον ΠΑΟ στους 51 β. – Στους 53 ο Αρης

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν! Αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο με το «καθαρό» 2-0, η ΑΕΚ χρειάστηκε να ζήσει για λίγο με τον εφιάλτη του Ηρακλείου (ισοφαρίστηκε από 0-3 σε 3-3 στα τελευταία 15 λεπτά) μέχρι να ξορκίσει τελικά τα φαντάσματα και να νικήσει τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με 3-2, διατηρώντας στο ακέραιο τις ισορροπίες στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε μια αγωνιστική όπου όλοι οι διεκδικητές της πήραν από μια σπουδαία νίκη, χωρίς τελικά να την εξαργυρώσουν με πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Ο μόνος χαμένος της τελευταίας αγωνιστικής του α΄ γύρου των πλέι οφ είναι ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ και αυτό επειδή με την ήττα του στο Χαριλάου από τον Αρη με 1-0 απώλεσε ίσως την τελευταία του ευκαιρία να αναθερμάνει τις όποιες ελπίδες του για τον τίτλο.

Σε μια βραδιά όπου γνώρισε (με κάτω τα χέρια) την ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχασε τίποτα, αλλά βγήκε και κερδισμένος, υπό την έννοια ότι η διαφορά του από τη 2η θέση έμεινε στους 11 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο πλέον έως το φινάλε, γεγονός που τον καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 1η θέση.

Χθες, με το γκολ του Κριχόβιακ μόλις στο 4΄ η ΑΕΚ έβγαλε πολύ γρήγορα από τον λαιμό της τη θηλιά που της είχαν βάλει οι πιεστικές νίκες του Αρη και του Παναθηναϊκού την προηγούμενη ημέρα. Χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο από τον ΠΑΣ, φάνηκε να πιστεύει ότι κλείδωσε τη νίκη με το γκολ του Ρότα στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, ειδικά όταν είδε να μη μετράει (με χρήση VAR) γκολ του Σάλιακα για το 1-1 στο 24΄, καθώς βρέθηκε οριακά ακάλυπτος ο πασέρ Περέα. Ο Κολομβιανός επιθετικός έβαλε ξανά φωτιά στο παιχνίδι όταν μείωσε σε 2-1 στο 52΄ και απείλησε με ισοφάριση στο 69΄, αλλά εκεί που η ΑΕΚ γλίτωσε το 2-2, πήρε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην πρώτη της τελικά στο β΄ μέρος, με σκόρερ τον Αραούχο στο 70΄. Ο Περέα σκόραρε ξανά στο 90΄ και έβαλε μια πινελιά θρίλερ στο φινάλε, με τον Ντομίγκεζ να απειλεί στο 92΄ για το 3-3, κρατώντας την ΑΕΚ σε αγωνία μέχρι το 96΄. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η επιστροφή του Κόντε, οκτώ μήνες μετά την εγχείρηση που έκανε τον Σεπτέμβριο.

ΠΑΣ: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78΄ Κόντε), Σνάιντερ (62΄ Μορέιρα), Ντομίγκεζ, Περέα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Κριχόβιακ (88΄ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78΄ Σιμόες), Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83΄ Σβάρνας), Αραούχο (88΄ Ανσαριφάρντ).

Χαμός στην «ουρά», με τον Απόλλωνα να καταδιώκει τη Λαμία και τη διαφορά να είναι στον ένα βαθμό.

Με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ, ο Αρης κρατήθηκε μόνος στην 3η θέση, αφήνοντας στο -2 τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με τους «πράσινους» να υπερτερούν στην ισοβαθμία. Ηταν η 4η συνεχόμενη ήττα του ΠΑΟΚ σε 15 ημέρες, όπως και για τον Ολυμπιακό ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός τον αιχμαλώτισε για τρίτη φορά φέτος, κερδίζοντας την παρτίδα με το μοναδικό γκολ που μπήκε σε σχεδόν 300 αγωνιστικά λεπτά στις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων».

Στα πλέι άουτ, μόνο η Λαμία με τον Απόλλωνα θα ζήσουν με την αγωνία, αφού η διαφορά τους έπεσε στον ένα βαθμό, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος!

Επίσκεψη στου Ρέντη

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όταν αντιπροσωπεία της Θύρας 7 πήγε και μίλησε με αυστηρό ύφος στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την εμφάνιση και την ήττα στο ντέρμπι της Λεωφόρου. «Εμείς σαν Θύρα 7 εκφράζουμε όλο τον κόσμο, θέλουμε από εσάς φωτιά στα μάτια και να παίζετε σαν παίκτες αυτής της ομάδας. Εδώ είναι Ολυμπιακός», ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT