Κριστιάνο Ρονάλντο: Το κυνήγι της ευτυχίας

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το κυνήγι της ευτυχίας

Έχει τα πάντα, ζει στα πλούτη αλλά η ζωή του δεν ήταν εύκολη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει πάντα για οδηγό του στα δύσκολα τα ζόρικα παιδικά του χρόνια

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση έσκασε σα βόμβα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοίνωσε ότι ο νεογέννητος γιος του, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η σύντροφός του Χεορχίνα, περίμενε δίδυμα με το ζευγάρι να σημειώνει ότι η γέννηση της κόρης του, τους γεμίζει με ελπίδα παρά την απώλεια.

«Με βαθύτατη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το μωρό μας έφυγε από τη ζωή. Είναι ο μεγαλύτερος πόνος που μπορεί να νιώσει ένας γονιός. Μόνο η γέννηση της κόρης μας δίνει τη δύναμη να ζήσουμε τη στιγμή με κάποια ελπίδα και χαρά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για όλη την εξειδικευμένη φροντίδα και την υποστήριξή τους.

Είμαστε συντετριμμένοι για αυτή την απώλεια και ζητούμε ευγενικά τον σεβασμό της ιδιωτικότητας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Μωρό μας, αγόρι μας, είσαι ο άγγελός μας. Θα σε αγαπάμε για πάντα», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο 37χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ανακοίνωση του Πορτογάλου σούπερ σταρ έφερε κύμα συμπαράστασης από τον αθλητικό κόσμο. Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και παίκτες εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του Πορτογάλου.  

Σε αντίθεση με όσα μπορεί να πιστεύει κανείς, η ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν εύκολη. Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1985, ήταν το τέταρτο παιδί της Ντολόρες ντος Σάντος και του Χοσέ Ντίνις Αβέιρο.

Η δύσκολη ζωή που είχε η οικογένειά του στη Μαδέιρα, έκαναν τη μητέρα του να μην θέλει να τον κρατήσει. «Ήταν ένα παιδί που ήθελα να αποβάλω» ομολόγησε η μητέρα του χρόνια αργότερα. «Ο Θεός δε θέλησε να συμβεί αυτό» σημείωσε η Ντολόρες.

Ο πατέρας του ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ρόναλντ Ρίγκαν. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε το όνομα «Ρονάλντο» για τον τελευταίο του γιο.

Ο Ζοσέ Αβέιρο ήταν βετεράνος πολέμου που υπηρέτησε στην Ανγκόλα. Ο πόλεμος αυτός του άφησε σημάδια κατάθλιψης, δε μπορούσε να βρει δουλειά με αποτέλεσμα να καταφύγει στο αλκοόλ και τις καταχρήσεις. Η Ντολόρες αποκάλυψε ότι την κακοποιούσε.

«Ήταν πιωμένος σχεδόν κάθε μέρα. Ένιωθα ότι δεν τον γνώριζα καλά. Θα ήθελα να βρίσκεται περισσότερα στο πλευρό μου» παραδέχτηκε σε μητέρα του Πορτογάλου σούπερ σταρ. «Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κακή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά, εγώ ήμουν θύμα του» παραδέχτηκε στη συνέχεια.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε περιγράψει τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε. Όπως αποκάλυψε δίπλα από το γήπεδο όπου έκανε προπονήσει υπήρχε McDonald’s όπου οι υπάλληλοι τον προμήθευαν με μπέργκερ για να ξεγελάσει την πείνα του.

«Ήμασταν λίγο πεινασμένοι. Υπήρχε ένα McDonald’s δίπλα από το γήπεδο που κάναμε προπόνηση. Χτυπούσαμε την πόρτα και ρωτούσαμε αν υπήρχαν μπέργκερ. Εκεί ήταν η Έντνα και άλλα δύο κορίτσια. Δεν τους ξαναβρήκα από τότε» ομολόγησε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ.

Οι ανάγκες της οικογένειες ήταν μεγάλες που οδήγησαν τον πατέρα του στην αναζήτηση και δεύτερης δουλειάς. Ο Ζοσέ Αβέιρο εκτελούσε χρέη φροντιστή στην τοπική ομάδα που ο μικρότερος γιος του έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Το αλκοόλ και οι καταχρήσεις επιβάρυναν την υγεία του. Ο πατέρας του Κριστιάνο πέθανε το 2005, όταν ο Πορτογάλος ήταν 20 ετών. Δεν πρόλαβε να τον δει να μεγαλουργεί στα γήπεδα.

«Δεν γνώρισα τον πατέρα μου 100%» είπε ο Κριστιάνο στον Πιρς Μόργκαν. «Ήταν αλκοολικός και ποτέ δεν κάναμε μία φυσιολογική συζήτηση μεταξύ μας. Είναι δύσκολο. Να βρίσκεσαι στην κορυφή και να μη μπορεί να το δει. Να έχω πάρει τόσα βραβεία και να μην είναι εκεί, να δει τι έχω γίνει» ομολόγησε με παράπονο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ο αλκοολισμός του πατέρα του και ο εθισμός του αδερφού του στα ναρκωτικά, οδήγησαν τον Κριστιάνο σε μία εντελώς άλλη οδό. Ο ίδιος, όπως και η μητέρα του είδε το ποδόσφαιρο ως ευκαιρία, να ξεφύγει από τις καταχρήσεις και τους πειρασμούς που είχε μπροστά του.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν πίνει, δεν καπνίζει και έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής που τον βοηθά να διατηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παρά το γεγονός ότι έκλεισε τα 37 του χρόνια. «Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο στη ζωή του, θα είχε πέσει στα ναρκωτικά» ομολόγησε η μητέρα του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοίνωσε ότι έγινε πατέρας το 2010. Μία γυναίκα, της οποίας η ταυτότητα παραμένει άγνωστη έφερε στη ζωή του, Κριστιάνο τζούνιορ στις ΗΠΑ. Η κηδεμονία είναι εξ’ ολοκλήρου στον Πορτογάλο σούπερ σταρ που προσφέρει στον γιο του, όσα δεν είχε εκείνος ως παιδί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Η σκληρή παιδική του ηλικία τον έκαναν έναν τρυφερό μπαμπά. Το 2017 ο Κριστιάνο απέκτησε δύο ακόμη παιδιά, τα δίδυμα Εύα και Ματέο μέσω παρένθετης μητέρας. Όπως και στην πρώτη περίπτωση η ταυτότητα της γυναίκας παραμένει άγνωστη.

Εδώ και περίπου πέντε χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο διατηρεί δεσμό με το μοντέλο Χερχίνα Ροντρίγκεζ. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μία κόρη, την Αλάνα και τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι περίμενε δίδυμα.

Τον Απρίλιο του 2022 η μοίρα έδειξε και πάλι το σκληρό του πρόσωπο στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο νεογέννητος γιος του δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πρέπει κι αυτή τη φορά να σταθεί δυνατός και να παλέψει όπως έχει μάθει να κάνει σε όλη του τη ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT