Πρώτο τζάμπολ για Ολυμπιακό

Υποδέχεται απόψε τη Μονακό με στόχο το 1-0 στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο των πλέι οφ που οδηγούν στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου θα επιχειρήσει να περάσει απόψε (21.00) ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο στο ΣΕΦ τη Μονακό, την ομάδα-έκπληξη της φετινής διοργάνωσης μιας και στην πρώτη της συμμετοχή έφτασε πολύ μακρύτερα απ’ όσο είχε φανταστεί. Οι «ερυθρόλευκοι» προβάλλουν ως μεγάλο φαβορί σ’ αυτό το ζευγάρωμα που κρίνεται στις τρεις νίκες, καθώς πέρα από την εμπειρία και το μέταλλο που έχουν προσθέσει στη φανέλα τους τα τρία τρόπαια της Ευρωλίγκας, παίρνουν έξτρα ενέργεια στο γήπεδό τους, όπως τόνισε εμφατικά ο Σάσα Ομπράντοβιτς: «Είναι απίστευτα σκληροί στην έδρα τους, όπου έχουν χάσει μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ερυθρό Αστέρα. Η μεγαλύτερη απειλή είναι ο κόσμος, ο 6ος παίκτης της».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φρόντισαν από νωρίς να δικαιώσουν τον προπονητή της Μονακό, καθώς τα εισιτήρια της αποψινής αναμέτρησης έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν αμέσως. Προς sold out οδεύει ολοταχώς και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Εχουν απομείνει μόλις 2,5 χιλ. εισιτήρια κι αυτά αναμένεται να διατεθούν μέχρι την Παρασκευή, ειδικά εάν το αποτέλεσμα απόψε είναι νικηφόρο. Η δίψα του κόσμου και οι μεγάλες προσδοκίες που έχει γεννήσει η έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού, είναι ίσως ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι πάντα ιδιαίτερα, έχουν να κάνουν και με την πίεση που έχει κάθε ομάδα.

Οπως παραδέχτηκαν κι αυτοί, η δική μας πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δική τους, αλλά αυτό είναι κάτι που μας αρέσει. Θέλαμε να φτάσουμε έως εδώ, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε».

• Η άλλη αναμέτρηση του αποψινού προγράμματος είναι αυτή ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μακάμπι, με τους Ισπανούς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Η σειρά των πλέι οφ άνοιξε χθες, με την Εφες να «σπάει» την έδρα της Αρμάνι και να κάνει το 1-0 (64-48).

• Τη θέση του ανάμεσα στους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ παίρνει σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης, νέο μέλος των Euroleague Legends, δίπλα στους Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Ναβάρο, Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους, Τουρκσάν και Ρέγιες. Η ειδική εκδήλωση θα γίνει πριν από το τζάμπολ του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονακό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT