Κολύμβηση: Τιμωρήθηκε λόγω Πούτιν ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Εβγκένι Ρίλοφ

Κολύμβηση: Τιμωρήθηκε λόγω Πούτιν ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Εβγκένι Ρίλοφ

Με αγωνιστικό αποκλεισμό 9 μηνών τιμωρήθηκε ο Ρώσος κολυμβητής, Εβγκένι Ρίλοφ επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση υποστήριξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αγωνιστικό αποκλεισμό 9 μηνών τιμωρήθηκε ο Ρώσος κολυμβητής, Εβγκένι Ρίλοφ επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση υποστήριξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Ρώσος, χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100 και τα 200 μέτρα ύπτιο, ήταν μεταξύ των αθλητών που ήταν παρόντες σε εκδήλωση που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ρίλοφ παρέλασε με τα μετάλλιά του και το γράμμα «Ζ» (φερόμενο σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του.

Η παγκόσμια ομοσπονδία τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του Ρίλοφ ήρθε «μετά την παρουσία και τη συμπεριφορά του κ. Ρίλοφ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα». Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ρίλοφ δε θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που θα γίνει 18 Ιουνίου με 3 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Εβγκένι Ρίλοφ έχασε και τη χορηγία της εταιρείας Speedo λόγω της παρουσίας του στο στάδιο Λουζνίκι. Ο Ρώσος κολυμβητής δεν έχει αντιδράσει ακόμη επίσημα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT