Ευρωλίγκα, Ολυμπιακός – Μονακό 72-96: «Πληγώθηκε» από την άμυνα

Ευρωλίγκα, Ολυμπιακός – Μονακό 72-96: «Πληγώθηκε» από την άμυνα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 96-72 από τη Μονακό και απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας με τους Μονεγάσκους να κάνουν το 1-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 96-72 από τη Μονακό και απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας με τους Μονεγάσκους να κάνουν το 1-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες πήραν κακό βαθμό στην αμυντική τους επίδοση. Ο Ολυμπιακός επέτρεψε στη Μονακό να κάνει το παιχνίδι της, κυρίως με τον Τζέιμς, με τους Μονεγάσκους να έχουν πάνω από 50% στο τρίποντο.

Επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη του Πάσχα.  

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-4 με τον Βέστερμαν και τον Μοτεγιούνας στο 2ο λεπτό του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι με σερί 13-0 έφτασε στο +10 (14-4) με τρίποντο του Σλούκα. Ο Τόμας έδωσε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού και με δύο σερί δίποντα του Μπέικον διαμορφώθηκε το 16-10 της πρώτης περιόδου.

Με τρίποντο του ίδιου παίκτη στο ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Ο Ολυμπιακός έφερε και πάλι τη διαφορά στους έξι πόντους (19-13) με τρίποντο του Σλούκα. Στο 21-15 ήταν σειρά της Μονακό να χτίσει σερί. Με επιμέρους (0-20) χωρίς μάλιστα να σκοράρει ο Τζέιμς, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 21-35 με εύστοχο δίποντο του Μπέικον.

Οι Πειραιώτες έριξαν τη διαφορά στους δέκα πόντους (25-35) και στη συνέχεια στους 9 (28-37) με τον Ντόρσεϊ. Ο Άντουσιτς με τρίποντο διαμόρφωσε το 28-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Με δίποντο του Μοτεγιούνας η Μονακό έφτασε στο 28-42 με τον Παπανικολάου να μειώνει. Με ένα δίποντο του Βέστερμαν και δύο σερί τρίποντα του Τζέιμς η Μονακό προηγήθηκε με 34-52 με τους Πειραιώτες να απαντούν με τον Βεζένκοφ και τον Παπανικολάου.

Ο Τζέιμς ευστόχησε σε δύο ακόμη σερί τρίποντο φέρνοντας την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς στο +19 (41-60) με τον Ολυμπιακό να μη δείχνει ικανός να αντιδράσει. Οι Μονεγάσκοι έφτασε στο 51-69 της τρίτης περιόδου με τον Λι.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τη Μονακό να φτάνει στην άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 28-40, 51-69, 72-96

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT