Κύπελλο – ΠΑΟΚ: Θα υπερασπιστεί το στέμμα του

Κύπελλο – ΠΑΟΚ: Θα υπερασπιστεί το στέμμα του

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Τσόλακ στην παράταση απέκλεισε τον Ολυμπιακό (1-1)

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ φτιαγμένος από ατσάλι, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό, καθώς με το 1-1 χάρη στο γκολ του Τσόλακ στην παράταση έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, όπου στις 21 Μαΐου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το στέμμα του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος» απέδειξε και φέτος ότι ο θεσμός τού ανήκει, καθώς φτάνει στον τελικό για 5η φορά τα τελευταία έξι χρόνια, έχοντας μάλιστα φύγει με το τρόπαιο σε όλες τις προηγούμενες παρουσίες του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την έδρα του και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 40ό λεπτό, όταν ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος και απάντησε στις ευκαιρίες με κορυφαία στο 83ο όταν ο Σοάρες από τη μεσαία γραμμή πήγε να κρεμάσει τον Βατσλίκ, ο οποίος όμως πρόλαβε να αγγίξει την μπάλα στέλνοντάς την κόρνερ. Παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο το ματς έγινε… ροντέο, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Ετσι οδηγηθήκαμε στην παράταση, όπου οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 105΄ με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με εκτέλεση α λα Πανένκα στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Πασχαλάκη έκανε το 1-0. Ομως ο ΠΑΟΚ τελικά είναι ομάδα που αρνείται να χάσει. Ετσι μόλις τρία λεπτά μετά, ο Τσόλακ ήταν αυτός που ολοκλήρωσε ιδανικά την εξαιρετική επίθεση της ομάδας του κάνοντας το 1-1 και παράλληλα το «τσεκ ιν» για τον τελικό, καθώς στο Κύπελλο ισχύει ακόμα το εκτός έδρας γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (111΄ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (61΄ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111΄ Κούντε), Ροντρίγκες (75΄ Αγκιμπού), Μασούρας (87΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75΄ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46΄ Σοάρες, 106΄ Τσόλακ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62΄ Μιτρίτσα, 90΄ λ. τρ. Τέιλορ), Ακπομ (72΄ Ολιβέιρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT