Σούπερ Λιγκ 1: Κούρσα για τρεις με φόντο την Ευρώπη

Σούπερ Λιγκ 1: Κούρσα για τρεις με φόντο την Ευρώπη

Κορυφώνεται η μάχη Παναθηναϊκού, Αρη και ΑΕΚ για τα δύο εισιτήρια του Conference League.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου απέκλεισε κάθε πιθανότητα να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η Λαμία και διασφάλισε ότι και τα τέσσερα «διαβατήρια» θα τα πάρουν ομάδες από την εξάδα των πλέι οφ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγεί υποχρεωτικά στην Ευρώπη, γιατί εάν οι «πράσινοι» τερματίσουν 5οι, αλλά κατακτήσουν το Κύπελλο, ο 4ος θα μείνει… Ελλάδα. Η νέα συνθήκη δίνει απλώς στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να βγει στο Conference League και ως 4ος, αλλά υποχρεώνει ΑΕΚ και Αρη να στοχεύσουν ένα σκαλοπατάκι ψηλότερα, γνωρίζοντας ότι μόνο ο 3ος θα έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Με τις τρεις αυτές ομάδες να διεκδικούν επί της ουσίας δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια, στριμωγμένες μέσα σε 2 βαθμούς στα μισά της διαδρομής των πλέι οφ, η πίεση θεωρείται δεδομένη, ειδικά σε αγωνιστικές σαν τη σημερινή, όπου οι δύο κοντράρονται μεταξύ τους και η τρίτη έχει πολύ υψηλό εμπόδιο. Το ντέρμπι «Δικεφάλων» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έχει ίσως μεγαλύτερη λάμψη, αλλά η μονομαχία Παναθηναϊκός – Αρης είναι σαφώς πιο κρίσιμη, καθώς όποιος επικρατήσει θα αποκτήσει πλεονέκτημα που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο εάν το ματς της Τούμπας βρει νικητές τους γηπεδούχους ή έστω την «Ενωση» χωρίς νίκη. Ο απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο Ολυμπιακός υποδέχεται τον (βαθμολογικά αδιάφορο) ΠΑΣ Γιάννινα αναζητώντας μια ένεση ηθικού και ηρεμίας, ενώ στη μάχη της παραμονής η Λαμία και ο Απόλλων έχουν δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Τρίπολη και Νεάπολη αντίστοιχα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: Πλέι οφ (6η αγωνιστική): Κυριακή: 17.00 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα, 19.00 Παναθηναϊκός – Αρης, 21.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Η βαθμολογία (31 αγώνες): Ολυμπιακός (35 αγώνες) 70, ΠΑΟΚ (35) 59, Αρης 53, Παναθηναϊκός 51, ΑΕΚ 51, ΠΑΣ Γιάννινα 43. Πλέι άουτ (5η αγωνιστική): Σάββατο: 17.30 ΟΦΗ – Παναιτωλικός, 20.30 Βόλος – Ατρόμητος, Δευτέρα: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία, 19.30 Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης. Η βαθμολογία (30 αγώνες): ΟΦΗ 41, Αστέρας Τρίπολης 40, Ιωνικός 36, Βόλος 35, Παναιτωλικός 33, Ατρόμητος 31, Λαμία 21, Απόλλων 20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT