Ολυμπιακός: Για τη νίκη – πρόκριση στο Final Four

Ολυμπιακός: Για τη νίκη – πρόκριση στο Final Four

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται εκτός έδρας με τη Μονακό (22:00) με στόχο τη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται εκτός έδρας με τη Μονακό (22:00) με στόχο τη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας

Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 87-83 την Τετάρτη και έκαναν το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Βελιγράδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στην έδρα των Μονεγάσκων. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα θα κριθούν σε πέμπτο ματς που θα γίνει στο ΣΕΦ.

Για τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Χασάν Μάρτιν. Για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς παραμένει αμφίβολος ο Άλφα Ντιαλό.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια επιβάρυνση. Η ένταση που παίχθηκε χθες (σ.σ. προχθές) το ματς ήταν πολύ μεγάλη, αλλά έχουν δουλέψει όλη τη χρονιά για να είναι το σώμα τους έτοιμο για τέτοιου είδους παιχνίδια. Φυσικά το ίδιο σενάριο υπάρχει και για την αντίπαλη ομάδα, η οποία έπαιξε επίσης με μεγάλη ένταση χθες (σ.σ. προχθές). Πιο πολύ απ’ όλα πιστεύω ότι, επειδή το μυαλό οδηγεί το σώμα, είναι πάντα θέμα ετοιμότητας του μυαλού σε αυτές τις σειρές. Αν το μυαλό μας είναι όπως πρέπει, μέσα στο κεφάλι μας, το σώμα θα ανταποκριθεί» είπε για τον τέταρτο αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά και να μην αφήσουμε την Μονακό να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει. Ξέρουμε ότι θα τα δώσουν όλα. Είμαστε μία ανάσα από το Final Four και δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη» είπε ο Κώστας Σλούκας.

«Το είπαμε και με τα παιδιά ότι είναι σημαντικό και καθοριστικό ότι θα έχουν το βάρος και την πίεση μία τέτοιας σειράς. Δεν έχουν εμπειρία και παραστάσεις. Ο Σλούκας για παράδειγμα έχει παίξει τόσα τέτοια ματς σε αυτό το επίπεδο ή σε Final Four. Ξέρει τι να κάνει σε αυτά τα ματς. Εμάς μας έλειψε πολύ ο Ντιαλο, που είναι ένας παίκτης με έφεση στην άμυνα που μπορεί να προσφέρει πολλά. Και τα άλλα παιδιά προσπάθησαν, αλλά μας έλειψε ο Ντιαλό» σχολιασε ο Σάσα Ομπράντοβιτς, προπονητής της Μονακό.

Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού που έχει τρεις νίκες σε πέντε αγώνες που έχουν γίνει φέτος. Διαιτητές της αναμέτρησης, είναι οι Μπορις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόμπερτ Λότερμόζερ (Γερμανία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT