Premier League, Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Διπλό και κορυφή

Premier League, Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Διπλό και κορυφή

Με γκολ του Ναμπί Κεϊτά η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ (0-1) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Ναμπί Κεϊτά η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ (0-1) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τους 82 βαθμούς σε 34 αγώνες. Η Λίβερπουλ προσπέρασε τη Μάντσεστερ Σίτι που αγωνίζεται κόντρα στη Λίντς.

Οι «Reds» λίγες ημέρες μετά τη νίκη τους επί της Βιγιαρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ πέρασαν από μία δύσκολη έδρα. Η Νιούκαστλ μετρούσε τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ έχει κάνει έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο που της έδωσε την παραμονή πολύ άνετα ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έγινε απειλητική στο 6’ αλλά η μπαλιά του Μίλνερ προν τον Μανέ ήταν πολύ δυνατή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κεϊτά σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσε τη μπάλα και βρήκε γκολ στο 19ο λεπτό. Ο Μίλνερ έκανε την προβολή στον Σαρ, η μπάλα έφτασε στον Ζότα, εκείνος έβγαλε μόνο τον Κεϊτά που σκόραρε ντριμπλάροντας και τον Ντουμπράβκα.

Η Νιούκαστλ απείλησε για πρώτη φορά με τον Σεντ Μαξιμέν αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό. Στο 34’ ο Μανέ βγήκε μπροστά από τον Ντουμπράβκα μετά από εξαιρετική αντεπίθεση αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν από το πουθενά με τον Αλμιρόν αλλά το γκολ δε μέτρησε. Η Λίβερπουλ απείλησε άλλες φορές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με κεφαλιά του Ζότα και σουτ του Μίλνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν  να πιέζουν και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η Λίβερπουλ έχασε ευκαιρίες με σπουδαιότερη εκείνη του Μανέ στο 63’ με τον Σενεγαλέζος να αστοχεί ενώ ήταν ολομόναχος.

Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να δημιουργεί φάσεις με τον Ζότα κυρίως και τον Ντίας αλλά ο Ντουμπράβκα ήταν σε ετοιμότητα. Η Νιούκαστλ είχε κι εκείνη τις ευκαιρίες της αλλά ο Γκιμαράες κατά κύριο λόγο δεν κατάφερε να νικήσει τον Άλισον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT