Σούπερ Λιγκ 1: Προς αυλαία-θρίλερ τα πλέι οφ

Σούπερ Λιγκ 1: Προς αυλαία-θρίλερ τα πλέι οφ

Πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, τον οποίο όμως περιμένει δύσκολο πρόγραμμα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ και η Λαμία των πλέι άουτ.

Οι «πράσινοι» έπειτα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επικράτησαν και σε αυτό με τον Αρη στη Λεωφόρο με 1-0 (Σένκεφελντ 28΄) και εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1) βρέθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Βέβαια τα πλέι οφ έχουν ακόμα δρόμο, καθώς απομένουν τέσσερις αγωνιστικές, από τις οποίες ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, και έχει στο «σπίτι» του μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, το «Τριφύλλι» δείχνει ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και μπορεί να διεκδικήσει αυτό που στο ξεκίνημα του «μικρού» πρωταθλήματος φαινόταν αρκετά δύσκολο. Επίσης θα αγωνιστεί και στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας ακόμα μία ευκαιρία για να εξασφαλίσει την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1, με την «Ενωση» να είναι στην 5η θέση χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ΑΕΚ, υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα που ήρθε το Σάββατο στην Ελλάδα και μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρώσει και το τυπικό μέρος της συμφωνίας για 2+1 χρόνια, άνοιξε το σκορ με τον Αμραμπατ στο 16΄, ενώ ο Τσόλακ στο 27΄ ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Ολιβέιρα στο 83΄.

Στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και το γκολ του… ξεχασμένου Ρόνι Λόπες προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του πολύ καλού ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας τελικά με 3-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 (Ελ Αραμπί 6΄, Ροντρίγκες 43΄), ενώ ο ΠΑΣ απάντησε με τον Περέα (45΄+2΄) και τον Σνάιντερ (80΄). Πάντως, τα καλά νέα τα άκουσε χθες ο Ολυμπιακός, καθώς η επικύρωση του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και την επόμενη σεζόν τον στέλνει στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στην περίπτωση που δεν κατακτήσει την κούπα η Βιγιαρεάλ.

Ανοιξε τη διαφορά η Λαμία από τον Απόλλωνα στους τέσσερις βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι άουτ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα βαθμό στο αυριανό εξ αναβολής ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει μαθηματικά τον 47ο τίτλο του.

Συντριβή

Στα πλέι άουτ και για την 5η αγωνιστική, η Λαμία πέρασε χθες από την Τρίπολη επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τον ουραγό Απόλλωνα, που γνώρισε τη συντριβή με 5-1 από τον Ιωνικό στη Νεάπολη.

Την ερχόμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους στη Ριζούπολη και η Λαμία αρκείται στην ισοπαλία για να πάει σε μπαράζ και να στείλει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Σούπερ Λιγκ 2.

Στα ματς του Σαββάτου, έπειτα από τρεις ήττες και μία ισοπαλία, ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη νίκη του επικρατώντας στο Ηράκλειο του ΟΦΗ με 1-0, ενώ στο «Πανθεσσαλικό» Βόλος και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT