Εκτός υποψηφιοτήτων για τα Euro η Ρωσία

Εκτός υποψηφιοτήτων για τα Euro η Ρωσία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός κακού μύρια έπονται για το ρωσικό ποδόσφαιρο, αφού η απόφαση της UEFA περί επέκτασης του αποκλεισμού της Ρωσίας από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο έχει πολύπλευρες συνέπειες για μια χώρα που λατρεύει την μπάλα, όπως και το… πακ του χόκεϊ.

Η απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας προχθές δεν συνεπάγεται μόνο τον αυτονόητο αποκλεισμό κάθε ρωσικής ομάδας από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες και εφήβους, αλλά και την απόρριψη των υποψηφιοτήτων της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των ανδρών για τα έτη 2028 και 2032, καθώς θεωρείται ότι η Ρωσία δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αυτό αφήνει μόνο δύο υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του Euro 2028, δηλαδή τη βρετανοϊρλανδική και την τουρκική. Η Τουρκία έχει καταθέσει πρόταση και για το 2032.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάθεση των υποψηφιοτήτων εκ μέρους της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τον Μάρτιο, με τον αποκλεισμό να έχει ήδη επιβληθεί για φέτος, είχε θεωρηθεί τουλάχιστον προκλητική.

Η UEFA πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί τυχόν εξελίξεις στο νομικό και το γεωπολιτικό επίπεδο και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT