Σούπερ Λιγκ 1 – Ολυμπιακός: Πρωταθλητής ξανά με εμφατικό τρόπο

Σούπερ Λιγκ 1 – Ολυμπιακός: Πρωταθλητής ξανά με εμφατικό τρόπο

Τον πιο ιδανικό επίλογο στο μυθιστόρημα του φετινού πρωταθλήματος έγραψε ο Ολυμπιακός, που τελικά πανηγύρισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του, και 47ο συνολικά, μέσα στην Τούμπα.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πιο ιδανικό επίλογο στο μυθιστόρημα του φετινού πρωταθλήματος έγραψε ο Ολυμπιακός, που τελικά πανηγύρισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του, και 47ο συνολικά, μέσα στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο ημίχρονο, επικράτησαν τελικά του ΠΑΟΚ με 2-1 (τους αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία για τη μαθηματική κατάκτηση) και πήραν από τον αντίπαλό τους και μια μικρή… εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στη χθεσινή εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Παίρνοντας ώθηση, όπως συμβαίνει στα ντέρμπι, από την κερκίδα, ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Μουργκ. Τα πρώτα 45 λεπτά ανήκαν περισσότερο στους γηπεδούχους, όμως, παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Εχοντας γυρίσει τον… διακόπτη, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν αρχικά με τον Ρόνι Λόπεζ στο 51΄, ενώ ο Ρεαμπτσούκ ήταν αυτός που στο 62΄, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Με τον φετινό τίτλο ο Πέδρο Μαρτίνς έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που κατακτά τρία σερί πρωταθλήματα, μετά τον Μπάγεβιτς (1997, 1998, 1999) και τον αείμνηστο Λάκη Πετρόπουλο (1973, 1974, 1975). Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος, και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε δεν μπορεί να νιώθει άνετα όσον αφορά την κατάκτηση της 2ης θέσης, καθώς απέχει πλέον μόλις έξι πόντους από τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 76, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκός 54, Αρης 53, ΑΕΚ 52, ΠΑΣ 43.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT