Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Δείξτε στον Αταμάν τι αξίζετε»

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Δείξτε στον Αταμάν τι αξίζετε»

Πρόκριση επί της Εφές ζήτησαν οι Αγγελόπουλοι από τους «ερυθρόλευκους»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάπου ταιριάζει το μότο που έχουν εφαρμόσει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, είναι η φετινή παρουσία της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Τώρα είναι που πρέπει αυτό το ταξίδι να φτάσει «μέχρι τέλους». Μια πορεία που ξεκίνησε με αρχικό στόχο την είσοδο των «ερυθρόλευκων» στην οκτάδα, στη συνέχεια ο πήχυς ανέβηκε πιο ψηλά και έφτασε μέχρι το Βελιγράδι και τώρα γιατί όχι και ο τελικός.

Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο που δημιούργησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πηγαίνει στην πρωτεύουσα της Σερβίας ως αουτσάιντερ. Ομως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Κωνσταντινούπολη το 2012, αλλά και ένα χρόνο αργότερα στο Λονδίνο.

Πριν το 5ο ματς με τη Μονακό, ο Μπαρτζώκας παραδέχτηκε ότι οι Γάλλοι είχαν καταφέρει να μεταφέρουν το άγχος στη δική του ομάδα. Τώρα είναι η δική του σειρά να στείλει την πίεση στον Αταμάν που εμφανίζεται σίγουρος ότι η Εφές θα επαναλάβει τον περυσινό της θρίαμβο.

«Μας περιμένει ο Αταμάν με δηλώσεις, θα του δείξετε τι αξίζετε», είπε στους παίκτες ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δίνοντας από το βράδυ της Τετάρτης το σύνθημα για τον ημιτελικό.

Ομως για να μπει στο αεροπλάνο για το Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να ξεπεράσει στο τελευταίο παιχνίδι με τους Μονεγάσκους τους εσωτερικούς του δαίμονες. Κράτησε την ψυχραιμία του όταν ο αντίπαλος ξέφυγε ακόμα και με 11 πόντους, έπαιξε με τα φάουλ βγάζοντας από τον αγώνα τον «φρουρό» του Σλούκα, Πάρις Λι, και στο τέλος όταν η μπάλα ζύγισε… 100 κιλά, ο Ελληνας άσος που είχε μείνει χωρίς πόντο για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, πήρε όλο το ΣΕΦ στους ώμους του. Πάντως για τον Μπαρτζώκα η πιο καθοριστική στιγμή σε αυτή τη σειρά δεν ήταν κάποιο καλάθι ή μια εξαιρετική άμυνα. «Η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν χάσαμε με 20 πόντους στο Game 2 και μας αποθέωσε το γήπεδο. Αυτό έδειξε ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι είμαστε μαχητές και παλεύουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ημιτελικοί στο Final-4 του Βελιγραδίου θα γίνουν στις 19/5, με το Ολυμπιακός – Εφές στις 19.00 και το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ στις 22.00. Το Σάββατο 21/5 θα διεξαχθεί ο τελικός με την κάθε ομάδα να παίρνει από 600 εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT