Σούπερ Λιγκ 1: Δύο ντέρμπι που κρίνουν πολλά

Σούπερ Λιγκ 1: Δύο ντέρμπι που κρίνουν πολλά

ΑΕΚ - ΠΑΟ και Απόλλων - Λαμία ανεβάζουν το θερμόμετρο στη Σούπερ Λιγκ 1

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν. Η ταινία του Τζέιμς Μποντ, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1973 με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ, «αναβιώνει» αυτό το διήμερο στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 1, τόσο για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ όσο και για την 6η των πλέι άουτ. Μπροστά μας έχουμε ένα ιδιαίτερα «καυτό» Σαββατοκύριακο όσον αφορά το μέτωπο των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ενώ στην «ουρά» δεν αποκλείεται να γνωρίζουμε από απόψε ποια ομάδα αποχαιρετά οριστικά τη μεγάλη κατηγορία.

Το σημαντικότερο από τα παιχνίδια γίνεται αύριο στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Η Ενωση είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχει υποχωρήσει στην 5η θέση της βαθμολογίας και, αν δεν κερδίσει, ουσιαστικά είναι με το ένα πόδι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού θα πρέπει να καλύψει στις τρεις αγωνιστικές που θα απομένουν απόσταση πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, οι «πράσινοι» κυνηγούν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο ειδικό αυτό πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους όσον αφορά την 3η θέση και να μην έχουν άγχος για το αποτέλεσμα του αγώνα στο «Βικελίδης». Εκεί όπου λίγες ώρες μετά ο Αρης θα υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μία νίκη στο σπίτι της (στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ), αλλά έχει χάσει βαθμούς στις ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ετσι, είναι δεδομένο ότι απέναντι στον πρωταθλητή και βαθμολογικά αδιάφορο Ολυμπιακό δεν έχει άλλο περιθώριο εντός έδρας απώλειας.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής ανοίγει το απόγευμα της Κυριακής στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά έχουν μείνει εκτός ευρωπαϊκής μάχης. Ο Δικέφαλος έχει δει την απόσταση από τους διώκτες του για τη 2η θέση να μειώνεται μόλις στους έξι βαθμούς. Συνεπώς το τρίποντο για το σύνολο του Λουτσέσκου είναι μονόδρομος.

Οσον αφορά τα πλέι άουτ, ο «τελικός» γίνεται σήμερα στη Ριζούπολη, όπου ο Απόλλων υποδέχεται τη Λαμία. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλει μόνο τη νίκη για να παίξει τις λίγες ελπίδες παραμονής της στην τελευταία αγωνιστική, ενώ αντίθετα, σε περίπτωση οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος, η Λαμία πηγαίνει στο μπαράζ και ο Απόλλων υποβιβάζεται οριστικά στη Σούπερ Λιγκ 2.

Χωρίς περιθώριο απωλειών η Ενωση κόντρα στους «πρασίνους» – Μόνο η νίκη κρατάει ζωντανή την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Το πρόγραμμα: Σάββατο 7/5 (19.30): Απόλλων – Λαμία, Ατρόμητος – Ιωνικός, Παναιτωλικός – Βόλος. Κυριακή 8/5: ΟΦΗ – Αστέρας (16.00), ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (18.00), ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19.30), Αρης – Ολυμπιακός (21.00).

Η βαθμολογία των πλέι οφ: Ολυμπιακός 76, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκός 54, Αρης 53, ΑΕΚ 52, ΠΑΣ Γιάννινα 43.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ: ΟΦΗ 41, Αστέρας Τρίπ. 40, Ιωνικός 39, Παναιτωλικός 36, Βόλος 36, Ατρόμητος 32, Λαμία 24, Απόλλων 20.

• Με επιστολή της προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζει πως δεν αποδέχεται καμία αλλαγή ημερομηνίας του τελικού του Κυπέλλου, «ούτε ως υπόνοια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT