«Κλειστή στροφή» σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 1

«Κλειστή στροφή» σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 1

Η πιο… κλειστή από τις τρεις στροφές που απομένουν έως το τέλος του πρωταθλήματος είναι η σημερινή (8η) αγωνιστική των πλέι οφ, που περιλαμβάνει τα δύο εξ ορισμού μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο… κλειστή από τις τρεις στροφές που απομένουν έως το τέλος του πρωταθλήματος είναι η σημερινή (8η) αγωνιστική των πλέι οφ, που περιλαμβάνει τα δύο εξ ορισμού μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου: ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα (18.30) τον συμπολίτη του Αρη και στις 21.00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θεωρητικά, τη βαθμολογική πίεση την έχουν μόνο οι δύο φιλοξενούμενοι που κυνηγούν ένα εισιτήριο για την Ευρώπη, αλλά σε τέτοια παιχνίδια το γόητρο είναι τόσο ισχυρό, σε σημείο που όλα τα άλλα να μοιάζουν αδιάφορα και να μπαίνουν στην άκρη. Ψηλό εμπόδιο έχει και η ΑΕΚ με αντίπαλο τον (με πολλές απουσίες) ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ (19.30), κι ας μη μοιάζει και τόσο λαμπερό αυτό το ζευγάρωμα σε σχέση με τα άλλα δύο.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν θα κάνει απόψε τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου και θα μπει με… φουλ τις μηχανές του στο ντέρμπι, όπως δείχνει η απόφαση του Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει τους βασικούς παίκτες του και όχι μια πειραματική ενδεκάδα όπως κόντρα στον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Μόνοι απόντες οι Μανωλάς, Φορτούνης και Μπα, ενώ οι «πράσινοι» θα πάνε στο Φάληρο χωρίς τον Βέλεθ (είναι στο «κόκκινο» και ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να τον ξεκουράσει) και τον τραυματία Γκατσίνοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μετράει εννέα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη και είναι σε κατάσταση… συναγερμού, όπως δείχνει και η ομιλία του Λουτσέσκου στους παίκτες του με στόχο να τους αφυπνίσει για να μη ρισκάρουν τη 2η θέση.

Ο Αρης βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, με χαρακτηριστικό ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης πήγε στην προπόνηση και χρησιμοποίησε «μαστίγιο και καρότο» για να αφυπνίσει τους παίκτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT