Γίνεται ξανά Panathinaikos

Οι «πράσινοι» ήθελαν νίκη επί του Ολυμπιακού για πολλούς λόγους και την πήραν

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σπαθί του κράτησε ο Παναθηναϊκός διάπλατα ανοικτό τον δρόμο προς την Ευρώπη, παίρνοντας μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα ντέρμπι που ξεκίνησε βρίσκοντάς τον με την πλάτη στον τοίχο μετά τις επιτυχίες του Aρη και της ΑΕΚ που είχαν προηγηθεί! Οι «πράσινοι» θέλουν πλέον μία νίκη επί του ΠΑΣ το Σάββατο για να «κλειδώσουν» την ευρωπαϊκή θέση τους, ενώ το άλλο εισιτήριο θα παιχθεί σε μεγάλο βαθμό στο «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να φρεσκάρει την ομάδα του με τέσσερις αλλαγές και τρίτο στόπερ τον Κουρμπέλη δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς ο Ολυμπιακός είχε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς κλασικές ευκαιρίες. Το υπέροχο γκολ του Παλάσιος στο 11΄ έβαλε από νωρίς το νερό στ’ αυλάκι κι όταν ήλθε το 0-2 από την κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 54΄, όλα έγιναν… βουνό για τους (πληρέστατους) «ερυθρόλευκους» που μείωσαν απλώς με το… στήθος του Τικίνιο στο 70΄, μετά από μια τετράλεπτη διακοπή λόγω καπνογόνων. Ηταν η πιο σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια και μια μεγάλη δικαίωση της δουλειάς του Γιοβάνοβιτς!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46΄ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79΄ Κανέ), Μαντί Καμαρά, Λόπες (79΄ Μασούρας), Αγκιμπού Καμαρά (46΄ Τικίνιο), Ροντρίγκες (64΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Σάντσες, Κουρμπέλης (78΄ Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (46΄ Ρούμπεν Πέρεθ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (63΄ Βιτάλ), Ιωαννίδης (23΄ Καρλίτος), Αϊτόρ (63΄ Χατζηγιοβάνης).

Ανάλογο άθλο πέτυχε και ο Αρης νικώντας 2η φορά εφέτος 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και συνολικά τρεις φορές στην ίδια περίοδο, για πρώτη φορά στην Ιστορία! Ο ΠΑΟΚ διακινδυνεύει πλέον τη 2η θέση, όχι όμως και το ευρωπαϊκό εισιτήριο ακόμα κι αν ηττηθεί στα υπόλοιπα δύο (τρία με το Κύπελλο) παιχνίδια της περιόδου.

Το 10ο συνεχόμενο παιχνίδι του χωρίς τρίποντο (έχει να νικήσει από τις 20 Μαρτίου) προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του που αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες, ακόμα και τον Κούρτιτς όταν σήκωσε τα χέρια για να τους κατευνάσει. Είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει έστω μία φορά τον Αρη, με την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσίασε ξανά να μην μπορεί να δικαιολογηθεί από τις απουσίες, την έλλειψη κινήτρου και τη στόχευση του Κυπέλλου. Η 3η συνεχόμενη ήττα του ήλθε με γκολ του Καμαρά στο 63΄, σε ένα φτωχό από φάσεις παιχνίδι. Ο Αρης ήταν πιο συμπαγής και απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στο 51΄, όταν ο Μουργκ… κατάφερε να αστοχήσει μπροστά σε άδεια εστία.

Επικράτησαν 2-1 και κρατούν γερά την Ευρώπη στα χέρια τους – Μεγάλο «διπλό» και ο Αρης στην Τούμπα – Ανετα η ΑΕΚ τον ΠΑΣ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ινγκασον, Μιχάι (79΄ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66΄ Μιτρίτσα), Μουργκ (66΄ Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Ακπομ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά (68΄ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79΄ Πάλμα), Ιτούρμπε (85΄ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79΄ Γκαρσία), Καμαρά.

Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να κάνει υπέρβαση για να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της Ευρώπης, αλλά το 3-0 επί του (αποδεκατισμένου) ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δεν άλλαξε τη βαθμολογική της θέση λόγω των μεγάλων νικών του Παναθηναϊκού και του Αρη. Σκόρερ της 4ης εφετινής νίκης της επί του ΠΑΣ ήταν ο Χατζισαφί στο 39΄, ο Αμπραμπατ με (από το VAR) πέναλτι στο 45΄+1΄ και ο Κριχόβιακ στο 59΄.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67΄ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (73΄ Μισελέν), Αμραμπατ (67΄ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (78΄ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (64΄ Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72΄ Σιόντης), Λιάσος (46΄ Παντελάκης), Κύρκος (46΄ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα (64΄ Μπρένερ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT