Ευρωλίγκα: Στο Βελιγράδι από χθες βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Στο Βελιγράδι από χθες βρίσκεται ο Ολυμπιακός

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθουσιασμός, κίνητρο και μια ούτως ή άλλως επιτυχημένη πορεία στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, που τον αποφορτίζει από το άγχος του «πρέπει». Με αυτά τα «εφόδια» βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης (19-21/5).

Μιας διοργάνωσης που γυρνάει τους «ερυθρόλευκους» σχεδόν μία δεκαετία πίσω, όταν τον Μάιο του 2013 στο Λονδίνο σήκωσαν το τελευταίο τους βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο, χωρίς να είναι το φαβορί. Τις ομοιότητες παραδέχτηκε και ο τότε πρωτομάστορας της επιτυχίας Γιώργος Μπαρτζώκας, που και γι’ αυτόν η εμπειρία ήταν μοναδική.

«Η ομάδα έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με το 2013. Δεν πρέπει να έχουμε την πίεση που είχαμε όλη τη χρονιά. Είναι ένα τριήμερο που πρέπει να το χαρούμε. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι, καταλαβαίνουν το μέγεθος της πρόκλησης και θα παλέψουμε για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Εχουμε μόνο τρεις παίκτες με εμπειρία φάιναλ φορ. Πάντα η πρώτη ευκαιρία σου δημιουργεί ένα σοκ, με την έννοια ότι είσαι στο επίκεντρο και προσπαθείς να το χειρίζεσαι». Ο ηγέτης της ομάδας Κώστας Σλούκας εμφανίστηκε πιο… επιθετικός αναφέροντας πως «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα και πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καλοβλέπουμε τον τελικό».

Την ίδια ώρα, η αυτοπεποίθηση στο στρατόπεδο της Εφές είναι στα ύψη, με τον προπονητή της Εργκίν Αταμάν να επαναλαμβάνει πως έμειναν ακόμη δύο παιχνίδια για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τροπαίου, χαρακτηρίζοντας τον Ολυμπιακό μεγάλη ομάδα με σπουδαίο προπονητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT