Σούπερ Λιγκ 1: Aυλαία με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ

Σούπερ Λιγκ 1: Aυλαία με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ

Τρίτος ο Αρης, που νίκησε τον ΠΑΣ – Ηττες για ΑΕΚ από Ολυμπιακό και ΠΑΟ από τον ΠΑΟΚ.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού τον Αύγουστο. Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος έπεσε οριστικά χθες με τη διεξαγωγή της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ που είχε τυπικά κερδισμένο τον Αρη, ο οποίος με το διπλό στα Γιάννινα και την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας τους «πράσινους» στην τέταρτη.

Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με χατ τρικ του Ελ Αραμπί νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν από το μεταξύ τους ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου, επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Αρης έκλεισε με πανηγυρικό τόνο τη σεζόν περνώντας με 3-0 από τους «Ζωσιμάδες».

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τους παίκτες της ΑΕΚ, που στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό τα… άκουσαν από την εξέδρα εξαιτίας της κακής τους παρουσίας στο πρωτάθλημα. Από το στόχαστρο των οπαδών δεν ξέφυγε ούτε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι οποίοι μάλιστα με πανό που υπήρχε στο πέταλο των οργανωμένων ζητούσαν ακόμα και την παραίτησή του αν δεν αλλάξουν πράγματα. Στο αγωνιστικό σκέλος η Ενωση προηγήθηκε δύο φορές, στο 14΄ με τον Τσούμπερ και στο 48΄ με τον Λιβάι Γκαρσία, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε τρεις με τον Ελ Αραμπί (20΄, 69΄ 87΄) κλείνοντας έτσι με νίκη τη διαδικασία των πλέι οφ.

Στην Τούμπα και με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από 11 αγώνες. Οι «πράσινοι» που παρατάχθηκαν με εννέα αναπληρωματικούς γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στα πλέι οφ, αλλά μάλλον αυτό που πείραξε περισσότερο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η αποβολή του Μακέντα.

Ο Ιταλός επιθετικός είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δέκα λεπτά (81΄ και 91΄) και θα χάσει το ραντεβού του Σαββάτου. Ο Σβαμπ (14΄) και ο Ακπομ (21΄) βρήκαν δίχτυα για τον Δικέφαλο που κράτησε στη 2η θέση και ανέβασε και την ψυχολογία του ενόψει του τελικού. Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε ενημερωθεί από την UEFA ότι τιμωρείται με κλείσιμο της θύρας 4 και 4Α για μια αγωνιστική και 70.000 ευρώ πρόστιμο για τα καπνογόνα στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ στην Τούμπα.

Ο Αρης συνέχισε και στα Γιάννινα το… πάρτι που είχε ξεκινήσει με τη νίκη του επί της ΑΕΚ το προηγούμενο Σάββατο. Φαμπιάνο (8΄), Καμαρά (22΄) και Εμπακατά (81΄) ήταν οι σκόρερ για τους «κίτρινους» που έκλεισαν τελικά τη χρονιά στη 3η θέση της βαθμολογίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT