Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Έτοιμος για μία ακόμη υπέρβαση

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Έτοιμος για μία ακόμη υπέρβαση

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την Εφές με στόχο τον μεγάλο τελικό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό, που καλείται να αποκαθηλώσει την κάτοχο της Ευρωλίγκας, να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει το Σάββατο το 4ο βαρύτιμο τρόπαιο της ιστορίας του.

Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές θα είναι απόψε (19.00) το προτελευταίο αλλά πολύ υψηλό εμπόδιο στον δρόμο του για τον τελικό, σε ένα φάιναλ φορ γιορτή του μπάσκετ, που θα φιλοξενηθεί σε μια πόλη βαμμένη στα «ερυθρόλευκα»: περίπου δέκα χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν καταλάβει το Βελιγράδι και με τη συνδρομή των οπαδών του «αδελφού» Ερυθρού Αστέρα έχουν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, δίνοντας με τον ενθουσιασμό τους τεράστιο στήριγμα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στους παίκτες του.

Η Εφές (παίζει ο Μπομπουά, όχι όμως και ο Σιμόν) άργησε να βρει τον δρόμο της, αλλά όταν τον βρήκε θύμισε αμέσως την ομάδα-φόβητρο που κυριάρχησε στην Ευρωλίγκα τα τελευταία δύο χρόνια. Αν και ο Ολυμπιακός τερμάτισε 2ος σε αυτή την απαιτητική διαδρομή στον δρόμο για το Βελιγράδι, θεωρείται το αουτσάιντερ και όχι το φαβορί του ημιτελικού, ένας κόντρα ρόλος που μοιάζει να δίνει παραπάνω ενέργεια στους παίκτες και στον προπονητή του. Στον άλλο ημιτελικό, του Σαββάτου, οι φίλοι του μπάσκετ θα απολαύσουν τον «εμφύλιο» Μπαρτσελόνα – Ρεάλ που ξεκινάει στις 22.00 και είναι αναμφίβολα το πιο λαμπερό ζευγάρι της βραδιάς.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του τίτλο πριν από το τζάμπολ του φάιναλ φορ, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκας, με τον ίδιο να τονίζει: «Είναι μια συγκινητική στιγμή που πήρα το βραβείο από τη σύζυγο του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Υπάρχουν εδώ πολλοί καλοί προπονητές και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους συνεργάτες και τον σύλλογό μου που με βοήθησαν να φτάσω εδώ». Ο Σάσα Βεζένκοφ βραβεύτηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, ενώ ο Κώστας Σλούκας παρέλαβε το βραβείο «Magic Moment» της σεζόν για το buzzer-beater του κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ. Ως κορυφαίος μπασκετμπολίστας της Ευρωλίγκας βραβεύτηκε (διά χειρός Ζέλικο Ομπράντοβιτς) ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT