Προμηθέας – ΑΕΚ 77-75: Πρόκριση στην παράταση

Προμηθέας – ΑΕΚ 77-75: Πρόκριση στην παράταση

Ο Προμηθέας Πάτρας επιβλήθηκε με 77-75 της ΑΕΚ στην παράταση και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Basket League

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Προμηθέας Πάτρας επιβλήθηκε με 77-75 της ΑΕΚ στην παράταση και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Basket League.

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά είτε τον Ολυμπιακό είτε το Περιστέρι. Η ΑΕΚ κάλυψε διαφορά 12 πόντων, οδήγησε τον αγώνα στην παράταση αλλά στο τέλος οι κακές επιλογές της στοίχισαν. Για την ομάδα του Κούρα Σεγκούρα ο Ανγκόλα σημείωσε 22 πόντους.

Για τους νικητές μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Γκραντ που σημείωσε double double με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης πέτυχε 14 πόντους.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά πήρε τα ηνία του αγώνα με το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα και πήραν διαφορά ακόμη και 12 πόντων για το 57-45 του 29ου λεπτού.

Η ΑΕΚ μείωσε σε 57-48 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Προμηθέας έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα στην τέταρτη περίοδο.

Με καλάθι και φάουλ του Γκραντ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 65-56 αλλά σε εκείνο το σημείο ήρθε η αντίδραση από την ΑΕΚ. Η Ένωση με δύο διαδοχικά εύστοχα τρίποντα από τον Κολόμ και τον Ανγκόλα μείωσε σε 65-62 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος.

Με λέι απ του 28χρονου φόργουορντ η ομάδα Κεμζούρα μείωσε στον πόντο (65-64) δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία δύο λεπτά. Με μία εύστοχη βολή του Ανγκόλα η ΑΕΚ ισοφάρισε 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Το σκορ δεν άλλαξε αφού οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 69-71 με εύστοχο λέι απ του Μαυροειδή. Ο Πετρόπουλος έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην Ένωση για το 70-73 αλλά ο Ρέι ισοφάρισε με τρίποντο.

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Σίμπσον με δύο εύστοχες βολές έδωσε προβάδισμα (77-75) στην ομάδα της Πάτρας. Οι δύο ομάδες έκαναν κακές επιλογές στο τέλος με το σκορ να παραμένει και τον Προμηθέα να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-29, 57-48, 65-65 (κ.α.), 77-75.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT