Διέσυρε τον Προμηθέα ο Ολυμπιακός με 116-73

Διέσυρε τον Προμηθέα ο Ολυμπιακός με 116-73

Πατώντας το «γκάζι» στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το πρώτο παιχνίδι με τον Προμηθέα για τα ημιτελικά της Basket League με μια μεγαλοπρεπή «κατοστάρα» (116-73).

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πατώντας το «γκάζι» στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το πρώτο παιχνίδι με τον Προμηθέα για τα ημιτελικά της Basket League με μια μεγαλοπρεπή «κατοστάρα» (116-73), έκανε το 1-0 στη σειρά και στον ορίζοντα βλέπει τον συνήθη αντίπαλο (Παναθηναϊκός) και για τους φετινούς τελικούς. Με πολυφωνία στην επίθεση και κινητήριους μοχλούς τους Σλούκα, Μακίσικ και Λαρεντζάκη, οι «ερυθρόλευκοι» σε εκείνο το διάστημα έφτασαν τη διαφορά στο +21 και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς, δίνοντας στη συνέχεια τη δυνατότητα στον Γιώργο Μπαρτζώκα, μέσω μιας καλής προπόνησης, να κάνει διαχείριση ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Ολυμπιακού «γάζωσαν» τους Πατρινούς πίσω από τα 6,75 μ., σημειώνοντας 5/5 τρίποντα σε 3.41, με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ. Ο ρυθμός δεν έπεσε και η διαφορά μεγάλωσε απέναντι στους ανήμπορους να αντιδράσουν παίκτες του Μάκη Γιατρά.

Ο Ντόρσεϊ με 18 πόντους, ο Μακίσικ με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Βεζένκοφ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους Πειραιώτες, ενώ από τον Προμηθέα διασώθηκαν οι Γκίκας (15 π.) και Τανούλης (14 π.). Αύριο (19.30) θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει σίγουρος πως ο Προμηθέας θα βγάλει αντίδραση.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 53-32, 89-46, 116-73

Ο Παναθηναϊκός έκανε την Κυριακή το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League επικρατώντας 87-77 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ. Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στη μαχητική θεσσαλική ομάδα, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούντι (29 π. με 7/11 τρίποντα), με κρίσιμα καλάθια των Νέντοβιτς (20 π.) και Παπαπέτρου (18 π.) στο τέλος έκαμψαν την αντίστασή της. Σήμερα (19.30) θα διεξαχθεί η δεύτερη αναμέτρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT