Εποχή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ με μήνυμα για τη διαιτησία

Εποχή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ με μήνυμα για τη διαιτησία

Η χθεσινή δεδομένη εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ (59 υπέρ, 5 λευκά, 1 άκυρο), αφού «έπαιζε» χωρίς αντίπαλο, υπενθύμισε «με το καλημέρα» πως ομοσπονδία και υπουργείο Αθλητισμού παραμένουν απέναντι.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή δεδομένη εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ (59 υπέρ, 5 λευκά, 1 άκυρο), αφού «έπαιζε» χωρίς αντίπαλο, υπενθύμισε «με το καλημέρα» πως ομοσπονδία και υπουργείο Αθλητισμού παραμένουν απέναντι. Αφορμή η τροπολογία για την «επαγγελματική διαιτησία» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον Λευτέρη Αυγενάκη και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια.

Στην πρώτη του δήλωση, ως νέος επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο γνωστός νομικός χαρακτήρισε αντισυνταγματική την τροπολογία, ξεκαθαρίζοντας πως «ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία θα το κάνει η ΕΠΟ. Ο,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, έχοντας λίγο αργότερα μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αγγλο αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάντενμπεργκ. Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη Βουλή χαρακτήρισε τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική «βαθιά τομή στα θεμέλια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει», ενώ το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου βλέπει θετικά το εγχείρημα.

Σε ό,τι αφορά την αθλητική δικαιοσύνη, ο Τάκης Μπαλτάκος προανήγγειλε επίσπευση των εκδόσεων των δικαστικών αποφάσεων, ώστε αυτές που έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο να βγαίνουν σε διάστημα πέντε ημερών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT