Το «ρομπότ» Ναδάλ οδεύει για νέο τρόπαιο

Το «ρομπότ» Ναδάλ οδεύει για νέο τρόπαιο

Την αποθέωση από τον διεθνή Τύπο αλλά και από συναθλητές του γνώρισε ο Ραφαέλ Ναδάλ ύστερα από τη νίκη του επί του Νόλε Τζόκοβιτς στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποθέωση από τον διεθνή Τύπο αλλά και από συναθλητές του γνώρισε ο Ραφαέλ Ναδάλ ύστερα από τη νίκη του επί του Νόλε Τζόκοβιτς στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός. Και μπορεί η αξία του νικημένου να δίνει δόξα στον νικητή, αλλά ακόμα μεγαλύτερη δόξα δίνουν τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει ο «ταυρομάχος του χώματος» για να βρεθεί στην τετράδα του γκραν σλαμ. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Σάσα Ζβέρεφ και με πρόκριση θα διεκδικήσει για 14η φορά το «Κύπελλο των Σωματοφυλάκων».

Ο Ράφα Ναδάλ αυτή τη σεζόν έμεινε αρκετές ημέρες μακριά από τα κορτ. Ηταν σαν το 35χρονο σώμα του να του έλεγε ότι δεν αντέχει. Οταν όμως η καρδιά θέλει κάτι, τότε υπακούει και το σώμα. Εξάλλου, η καρδιά του «ταυρομάχου» βρίσκεται στα κορτ του Παρισιού, στα οποία έχει κατακτήσει 13 τρόπαια.

Η αναμέτρηση κράτησε τέσσερις ώρες και 12 λεπτά και το 3-1 δεν απεικονίζει την εντυπωσιακή προσπάθεια και των δύο τενιστών για την πρόκριση. Αμέσως μετά την αναμέτρηση, ο Σέρβος παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του. «Εχασα από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα. Εδειξε ότι είναι μεγάλος πρωταθλητής», υπογράμμισε, ενώ ο διεθνής Τύπος αποθέωσε τον Ισπανό.

Ο 35χρονος Ισπανός νίκησε τον Τζόκοβιτς και άνοιξε τον δρόμο για ακόμη μία πρωτιά στο Ρολάν Γκαρός – Αλλάζουν οι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Επόμενος αντίπαλος του Nαδάλ θα είναι ο Σάσα Ζβέρεφ. Εχουν βρεθεί αντιμέτωποι εννέα φορές και ο Ναδάλ έχει έξι νίκες. Εάν ο Γερμανός τον νικήσει, θα γίνει ο τρίτος τενίστας που νίκησε τον Ισπανό στα «κορτ της καρδιάς του».

Τα αποτελέσματα του Ρολάν Γκαρός θα φέρουν αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη. Σε λίγες ημέρες, για πρώτη φορά ύστερα από το 2003, στις δύο πρώτες θέσεις δεν θα βρίσκονται αθλητές που να λέγονται Φέντερερ, Τζόκοβιτς ή Ναδάλ. Ο Μεντβέντεφ και ο Ζβέρεφ (η σειρά θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα) θα φιγουράρουν στην πρώτη δυάδα.

Για μία θέση στους τελικούς θα παίξουν σήμερα οι Σβιόντεκ – Κασάτκινα και Τρεβιζάν – Γκοφ. Η 21χρονη Σβιόντεκ έχει 33 διαδοχικές νίκες και εάν επιτύχει άλλες δύο θα ισοφαρίσει το σερί που κατέχει η Βίνους Γουίλιαμς από το 2000. Με την Κασάτκινα έχουν βρεθεί τέσσερις φορές απέναντι και η Ιγκα Σβιόντεκ έχει τρεις νίκες. Ετοιμη για την πρόκριση στον τελικό δείχνει και η Κόκο Γκοφ, που έφτασε στους ημιτελικούς χωρίς απώλεια σετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT