Εθνική ομάδα – Nations League: «Ένταση, ενέργεια, επιθυμία»

Εθνική ομάδα – Nations League: «Ένταση, ενέργεια, επιθυμία»

Πρεμιέρα Πογιέτ με την Εθνική και πρώτο επίσημο τεστ απέναντι στη Β. Ιρλανδία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη που περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη ταλαιπωρήθηκε από βίαιες ταραχές που κράτησαν για σχεδόν 40 χρόνια (επισήμως από το 1960 έως το 1998), το Μπέλφαστ, η εθνική μας ομάδα ψάχνει να βρει την… ηρεμία της στο φετινό Nations League.

Η «γαλανόλευκη» στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση αντιμετωπίζει τη Βόρεια Ιρλανδία στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της και θέλει τη νίκη για να δείξει από την αρχή της πορείας ότι στόχος της είναι να γίνει το αφεντικό στον 2ο όμιλο της League C, διεκδικώντας σε πρώτη φάση την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, ενώ σε βάθος χρόνου πιθανή πρωτιά δεν αποκλείεται να της δώσει και μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να κυνηγήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro ’24.

«Ενταση, ενέργεια και επιθυμία», αυτά είναι τα τρία στοιχεία που ζητάει από τους παίκτες του ο Γκουστάβο Πογιέτ, όχι μόνο για το αποψινό ματς, αλλά και για τη συνέχεια της διοργάνωσης. «Ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον αντίπαλό μας. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι για αυτό που έχουμε μπροστά μας», συμπλήρωσε.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν υπολογίζει στον Μασούρα, που έμεινε στην Αθήνα εξαιτίας ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, και όλα δείχνουν ότι θα επιμείνει στο 4-3-3. Οσον αφορά την πιθανή ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος, ο Τσιμίκας αριστερά, ενώ Κώτσιρας και Μπάλντοκ διεκδικούν το δεξί άκρο της άμυνας.

Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος θα είναι οι στόπερ, ενώ στα χαφ σίγουροι θεωρούνται οι Σιώπης – Μπακασέτας, με τους Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη να «παλεύουν» για μια θέση. Στην επίθεση, Λημνιός και Δουβίκας θα είναι στα άκρα και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT