Εντονοι τριγμοί μετά τις εκλογές της ΕΠΟ

Εντονοι τριγμοί μετά τις εκλογές της ΕΠΟ

Δύο ημέρες μετά την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην ηγεσία της ΕΠΟ, οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ομοσπονδία πληθαίνουν.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες μετά την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην ηγεσία της ΕΠΟ, οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ομοσπονδία πληθαίνουν. Οι θέσεις που εξέφρασε στις προγραμματικές δηλώσεις του ως πρόεδρος, σε ό,τι αφορά τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική, προκάλεσαν προβληματισμό, σε μια στιγμή που κοινό είναι το αίτημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να πορευθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ολιστικής μελέτης των FIFA – UEFA.

Πρώτη η ίδια η κυβέρνηση χθες, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, δεν έκρυψε την ενόχλησή της: «Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Εχει τις δικές της διαδικασίες. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες των ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της η επιλογή αυτή. Επειδή όμως όλοι γνωριζόμαστε, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν αυτή η επιλογή μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά και συμβολικά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και απαλλαγής του από μια σειρά στρεβλώσεων που το ταλαιπωρούν και το βασανίζουν χρόνια».

Λίγη ώρα αργότερα, από τον Παναθηναϊκό διευκρινίστηκε πως η ΠΑΕ δεν ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας Μπαλτάκου στις αρχαιρεσίες της Τετάρτης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως παρά τις «πράσινες» ρίζες του 68χρονου νομικού, «οι αναχρονιστικές και ασύμβατες θέσεις του για τον πλήρη έλεγχο της διαιτησίας από την ΕΠΟ δεν μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Είναι χαρακτηριστικό πως από τις πέντε μεγάλες ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης), την εκλογή Μπαλτάκου στήριξαν μόνον οι δύο «Δικέφαλοι» (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Κυβέρνηση, ΠΑΟ, Ολυμπιακός και Αρης έλαβαν αποστάσεις από τις θέσεις Μπαλτάκου για τη διαιτησία – Πέρασε η τροπολογία στη Βουλή.

Η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με τις κυβερνητικές ψήφους. «Παρών» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «όχι» το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Επίσης πέρασαν και οι διατάξεις για την κατάργηση του κωλύματος μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών Δ.Σ. Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, και για την παράταση, έως τις 31.12.2022, της προθεσμίας εναρμόνισης των καταστατικών αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών.

Ο Τάκης Μπαλτάκος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT