Ενα βήμα πριν από το Μουντιάλ η Ουκρανία

Ενα βήμα πριν από το Μουντιάλ η Ουκρανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή νίκη κατήγαγε η εθνική Ουκρανίας στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης στο μπαράζ με τη Σκωτία και ετοιμάζεται πλέον για τον αγώνα με την Ουαλλία μεθαύριο στο Κάρντιφ, που μπορεί να τη στείλει στα τελικά του Μουντιάλ τον Νοέμβριο.

Οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την πρόκριση στον τελικό των μπαράζ με σκορ 3-1, χάρη στα τέρματα τον Αντριι Γερμολένκο, Ρομάν Γιάρεμτσουκ και Αρτέμ Ντόβμπικ. Ηταν όμως και ο πρώτος αγώνας της εθνικής Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και η νίκη των Ουκρανών συνίσταται και μόνο στην παρουσία τους ως ανεξάρτητο και περήφανο έθνος.

Οι Σκωτσέζοι παραδέχθηκαν ότι από ποδοσφαιρικής πλευράς δεν άξιζαν την πρόκριση, όπως δήλωσε ο τεχνικός τους, Στιβ Κλαρκ. Ομως, οι οπαδοί τους ξεχώρισαν πραγματικά, καθώς είχαν μοιραστεί χαρτάκια με τους στίχους του ουκρανικού ύμνου, τον οποίον και έψαλαν μαζί με τους Ουκρανούς στις εξέδρες, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Σημαντική νίκη, από πλευράς γοήτρου, σημείωσε και η Αργεντινή προχθές το βράδυ, επικρατώντας καθαρά της Ιταλίας με 3-0 στο Γουέμπλεϊ, στη «Φιναλίσιμα», τον αγώνα δηλαδή μεταξύ των πρωταθλητών της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT