Εθνική ομάδα: Νίκη, αλλά θέλει βελτίωση

Εθνική ομάδα: Νίκη, αλλά θέλει βελτίωση

Η Εθνική επικράτησε 1-0 της Β. Ιρλανδίας και μπήκε με το δεξί στο Nations League

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία της στο Nations League η εθνική μας ομάδα. Στην επίσημη πρεμιέρα του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» έφυγε νικήτρια από το Μπέλφαστ, επικρατώντας με 1-0 της Β. Ιρλανδίας, χάρη στο γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες της να εφαρμόζουν αυτό που είχε ζητήσει από την προηγούμενη μέρα ο Ουρουγουανός τεχνικός, καθώς έβγαλαν –όσο μπορούσαν με δεδομένη και τη χρονική στιγμή των αναμετρήσεων– ενέργεια, ένταση και πάθος. Η Εθνική έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, δεν κινδύνεψε από τον αντίπαλό της, ενώ κατάφερε σε μία από τις αντεπιθέσεις που δημιούργησε να πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα, όταν ο Λημνιός, αφού κουβάλησε την μπάλα από τα δεξιά, την έστρωσε στον Μπακασέτα, που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Πίκοκ-Φάρελ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να έχει πάει στα αποδυτήρια έχοντας ακόμα καλύτερη διαφορά, αλλά βιαστικές επιλογές στην τελική πάσα δεν της επέτρεψαν να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες της. Στο δεύτερο 45λεπτο, η Β. Ιρλανδία αύξησε την πίεσή της και ταλαιπώρησε αρκετά την ελληνική ομάδα, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, χωρίς πάντως να απειληθεί ουσιαστικά.

Σε γενικές γραμμές, αν και η απόδοση της Εθνικής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, ο σκοπός που ήταν το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση, επετεύχθη και πλέον μπορεί να συγκεντρωθεί με ηρεμία στο εκτός έδρας ματς της Κυριακής με το Κόσοβο, το οποίο στο άλλο ματς του ομίλου επικράτησε με 2-0 της Κύπρου στη Λάρνακα.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (62΄ ΜαΓκιν), Εβανς, Μπάλαρντ, Λέιν, Ντέιβις, Μακ Νερ, Σάβιλ (80΄ Τσαρλς Σ.), Α. Μακ Καν, Λέιβερι (62΄ Λάφερτι), Γουάιτ (71΄ Τσαρλς Ντ.).

Την Κυριακή η επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο το Κόσοβο, που νίκησε με 2-0 την Κύπρο.

ΕΛΛΑΣ: Βλαχοδήμος, Ρότα (Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (82΄ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Λημνιός (69΄ Παυλίδης), Μπακασέτας (69΄ Κουρμπέλης), Γιακουμάκης (69΄ Χατζηγιοβάνης).

• Η βαθμολογία: Κόσοβο 3, Ελλάδα 3, Β. Ιρλανδία 0, Κύπρος 0.

• Η επόμενη αγωνιστική (5/6): Κόσοβο – Ελλάδα, Κύπρος – Β. Ιρλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT