Ρεάλ Μαδρίτης, μια χρονιά σαν ταινία

Η φετινή πορεία της «βασίλισσας» μέχρι τη στέψη τα είχε όλα: δράμα, ανατροπές, θρίλερ, λύτρωση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν οι σεναριογράφοι από κανάλια ή ψηφιακές πλατφόρμες αναζητούν ιδέες για σίριαλ από τη ζωή, με δυνατή υπόθεση, πολλούς πρωταγωνιστές, ανατροπές, αγωνία και λύτρωση, μπορούν να μελετήσουν την ευρωπαϊκή σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης τη χρονιά που της έφερε το 14ο στέμμα.

Σε καμία από τις προηγούμενες δεκατρείς φορές που η «βασίλισσα» σκαρφάλωσε στον ευρωπαϊκό θρόνο δεν υπήρχαν τόσες μαζεμένες συγκινήσεις, τόσες διαδρομές «από την Κόλαση στον Παράδεισο», αλλά και τόσοι διαφορετικοί ήρωες, ετερόκλητοι, αλλά συνδυασμένοι μαγικά, όπως καταγράφηκαν στη φετινή πορεία των «μερένχες» μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι.

Διευκολύνοντας τους επίδοξους σεναριογράφους, ας δούμε ολόκληρο το σενάριο, επεισόδιο προς επεισόδιο:

Νο 1: «Η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

Η ιστορία μας αρχίζει από την άνοιξη του 2021, όταν ο… κακός του σίριαλ και ιδιοκτήτης της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ πρωτοστατεί στο αποτυχημένο εγχείρημα δημιουργίας ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το δράμα που παίχτηκε επί τρίμηνο αφορούσε την απειλή της UEFA για αποκλεισμό τόσο της Ρεάλ όσο και των Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από το Τσάμπιονς Λιγκ του 2021-22 – που ένα χρόνο μετά (τι ειρωνεία!) θα σήκωνε η Ρεάλ. Τελικά μια δικαστική απόφαση έπεισε τη Νιόν να αποφύγει τέτοιον αποκλεισμό.

Νο 2: «Ο άγνωστος Ελληνας»

Η σεζόν ξεκινάει και η φάση των ομίλων κρύβει τεράστια έκπληξη. Ενας άγνωστος Ελληνας τερματοφύλακας ονόματι Γιώργος Αθανασιάδης οδηγεί μια άσημη ομάδα από τη Μολδαβία, τη Σερίφ, σε νίκη-σοκ στο «Μπερναμπέου» (2-1). Αφού όμως πέρασε από τις σημερινές εμπόλεμες ζώνες του Κιέβου (με Σαχτάρ) και της Τιρασπόλ τρεις-τέσσερις μήνες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, η Ρεάλ ήρθε πρώτη στον όμιλο νικώντας στο τέλος την Ιντερ.

Νο 3: «Το όνομά μου είναι Μπενζεμά»

Στη φάση των «16», όπου η Ρεάλ έχει επανειλημμένως σκοντάψει, υψώθηκε το εμπόδιο της βαθύπλουτης Παρί Σ.Ζ. Ηττα 1-0 στο Παρίσι και νέο προβάδισμα στη ρεβάνς της Μαδρίτης με γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ. Εδώ το σενάριο είχε πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, που με χατ τρικ σε δεκαοκτώ λεπτά άλλαξε τα πάντα.

Νο 4: «Η χαλάρωση τιμωρείται»

Στα προημιτελικά, κόντρα στην Τσέλσι, η Ρεάλ ήταν αποφασισμένη να μην κυνηγάει ξανά το σκορ. Πήρε ένα άνετο 3-1 στο Λονδίνο και κάαααθισε στη ρεβάνς μέχρι που η Τσέλσι προηγήθηκε 3-0. Τότε ξύπνησε η Ρεάλ, και με τον σιωπηλό λυτρωτή Ροντρίγκο στο 80΄ και τον Μπενζεμά στην παράταση προκρίθηκε.

Νο 5: «Δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει»

Η κορυφαία ανατροπή ήρθε στον ημιτελικό με τη Σίτι, καθώς οι Αγγλοι μετά το χορταστικό 4-3 στο Μάντσεστερ προηγήθηκαν και 1-0 στο 75΄ στη Μαδρίτη. Ομως και πάλι ο Ροντρίγκο λύτρωσε τη Ρεάλ, με δύο γκολ στο 90΄, πριν σφραγίσει την πρόκριση ο Μπενζεμά στην παράταση (3-1), σαν… επανάληψη του 4ου επεισοδίου.

Νο 6: «Ο Κουρτουά κρατά το στέμμα γερά»

Ο τελικός με τη Λίβερπουλ δεν είχε ανατροπές, αλλά έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά σταμάτησε κάθε επίθεση των «ρεντς» και στο τέλος σήκωσε όχι μόνο την κούπα αλλά και τα δύο παιδιά του στην τεράστια αγκαλιά του. Τέλος κύκλου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT