Ρολάν Γκαρός: Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο

Ρολάν Γκαρός: Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο

Ποιος να συγκριθεί μαζί του! Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 6-3, 6-3, 6-0 του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε το 14ο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος να συγκριθεί μαζί του! Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 6-3, 6-3, 6-0 του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε το 14ο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του.

Αυτός είναι ο 22ος Grand Slam τίτλος για τον Ισπανό τενίστα. Ο Ναδάλ έχει δύο περισσότερους major τίτλους από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ναδάλ έφτασε τις 112 νίκες στο χωμάτινο major, αριθμός που φανερώνει την απόλυτη κυριαρχία του Ισπανού, που όμοιά της δύσκολα βρίσκει κανείς στην ιστορία των σπορ.

Ο τελικός απέναντι στον Ρουντ ήταν ιδιαίτερος αφού η παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ στη γαλλική πρωτεύουσα για τον τελικό, πυροδότησαν φήμες ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας του Ισπανού.

Ο Ναδάλ έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, αποκλείοντας στα προημιτελικά τον Τζόκοβιτς και έχοντας θέμα τραυματισμού στο πόδι του μετά το τουρνουά Masters της Ρώμης.

Μετά από τρία διαδοχικά μπρέικ (δύο ο Ισπανός, ένα ο Ρουντ) ο Ναδάλ προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ. Ο Νορβηγός κράτησε στη συνέχεια το σερβίς, χωρίς να φανεί απειλητικός προς τον Ναδάλ που έκλεισε το σετ στο 6-3.

Ο Ρουντ προηγήθηκε με μπρέικ στο δεύτερο σετ αλλά ο Ισπανός απάντησε αμέσως. Ο Ναδάλ με διαδοχικά dropshot κατάφερε νέο μπρέικ για το 4-3. Ο τενίστας από τη Μαγιόρκα ήταν πια κυρίαρχος και έκλεισε το σετ στο σερβίς του Ρουντ.

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ ήταν ασυναγώνιστος. Ο Ισπανός έκανε δύο μπρέικ στη σειρά, προηγήθηκε με 5-0 και έκλεισε τον αγώνα με πολύ μεγάλη άνεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT