Παναθηναϊκός: Έπαιξε μπάσκετ και προκρίθηκε

Παναθηναϊκός: Έπαιξε μπάσκετ και προκρίθηκε

Στους τελικούς της Basket League o ΠΑΟ, που συνέτριψε με 89-43 τη Λάρισα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληγωμένο θηρίο ο Παναθηναϊκός, έβγαλε όλο τον εγωισμό του, έπαιξε… κανονικό μπάσκετ και μετέτρεψε σε επίδειξη δύναμης το 5ο παιχνίδι με τη Λάρισα. Με το εμφατικό 89-43 έκλεισε με 3-2 νίκες ραντεβού με τον Ολυμπιακό στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Οπως δείχνει και το +46, οι «πράσινοι» έκαναν πολύ πειστική εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που καιρό τώρα έχει πάψει να είναι σάκος του μποξ για τους «μεγάλους», αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να φανεί μέχρι τέλους ανταγωνιστική σε τέτοιο επίπεδο…

Ο Παναθηναϊκός έχτισε από νωρίς διψήφια διαφορά και την αύξανε συνεχώς με γεωμετρική πρόοδο, για να τη φτάσει μέχρι και το +51 (87-36) πριν αποφασίσει ότι ήλθε η ώρα να χαλαρώσει. Μέχρι να αποσύρει ο Γιώργος Βόβορας τους βασικούς του παίκτες, οι «πράσινοι» έπαιζαν με τρομερό πάθος, παλεύοντας λες και κάθε παραπανίσιος πόντος της διαφοράς θα γιάτρευε κάπως τον πληγωμένο εγωισμό τους από τις δύο ήττες τους στην ημιτελική σειρά. Αν και η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη και ήταν ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός θα επικρατήσει πολύ άνετα, η ένταση έμεινε αρκετή ώρα και στην εξέδρα, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει κάποιες στιγμές ντέρμπι με τον… Ολυμπιακό και όχι με τη Λάρισα.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έδειξε όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού σ’ αυτή την αναμέτρηση είναι ότι εμφανίστηκε σε αγώνα των «πρασίνων» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου 2020! Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αποχώρησε από το ΟΑΚΑ στο 9ο λεπτό έπειτα από υβριστικό σύνθημα εις βάρος του που επανέλαβαν 4-5 φορές 30-40 οπαδοί από την (μισοάδεια) εξέδρα των οργανωμένων.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ιωάννη Παπαπέτρου: «Μας δίνει δύναμη και τεράστια χαρά που ήλθε στο γήπεδο μετά από δύο χρόνια ένας άνθρωπος με απεριόριστη προσφορά στον σύλλογο. Μια μικρή μερίδα κόσμου που τον αποδοκίμασε, κάνει κακό στον σύλλογο και πρέπει να απομονωθεί. Πρέπει να κυνηγάμε σαν γροθιά όσα αξίζουν στον Παναθηναϊκό, να στηρίξουμε την προσπάθεια». Παρών στο ΟΑΚΑ ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης.

Παπαπέτρου: Μας δίνει δύναμη που ήλθε στο γήπεδο ο Δ. Γιαννακόπουλος. Μια μικρή μερίδα που τον αποδοκίμασε πρέπει να απομονωθεί.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 46-23, 73-35, 89-43.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίβα (5 ασίστ), Παπαγιάννης 10 (10 ριμπ.), Παπαπέτρου 11, Γουάιτ 17 (2/2 δίπ., 4/4 τρίπ.), Νέντοβιτς 16 (3/5 τρίπ.), Μέικον 14 (4/6 τρίπ.), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης, Χουγκάζ, Εβανς 6, Μαντζούκας 5 (1), Σαντ Ρος 8 (5 ριμπ., 7 ασίστ).

ΛΑΡΙΣΑ: Κρουμπάλι 11, Καράμπελας, Μπερζίνς 2, Μάριτς 4 (6 ριμπ.), Μούντι 6, Χάντσον 2, Τσαϊρέλης 4, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος, Ζάρας 10 (2), Παπαντωνίου 4.

• Οι ημερομηνίες των τελικών με τον Ολυμπιακό θα ανακοινωθούν σήμερα, με τον Παναθηναϊκό να στέλνει μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας του, Δημήτρη Κοντού, ένα αιχμηρό μήνυμα: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπιστεί με τον απαραίτητο σεβασμό που πρέπει να λαμβάνει η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και ότι οι διαιτητές θα διαψεύσουν με την απόδοσή τους όσους τυχόν πιστεύουν ότι κοιτάζουν τις διαφορές πόντων και τις ανατροπές στους αγώνες»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT