Μπάσκετ: Τελικοί με ξεκάθαρο φαβορί

Πρώτο τζάμπολ αύριο στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μπίλια χρειάστηκε να γυρίσει πέντε φορές μέχρι να καθίσει στο… πράσινο και να στείλει τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό στην τελική σειρά του πρωταθλήματος, σε μια κλασική μονομαχία με έπαθλο τον τίτλο, τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που τη ζήσαμε.

Η απόφαση του Ολυμπιακού να τραβήξει την πρίζα και να υποβιβαστεί οικειοθελώς στην Α2 κατηγορία μέχρι να αλλάξει η ηγεσία της ομοσπονδίας μπάσκετ αφαίρεσε κάθε ενδιαφέρον στην κούρσα για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Χωρίς το αντίπαλον δέος, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε διά ρυθμού περιπάτου τρία πρωταθλήματα στη σειρά, πέντε συνεχόμενα ουσιαστικά μιας και είχε πανηγυρίσει και τα δύο τελευταία πριν από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το προσκήνιο.

Αυτή τη φορά, όμως, η σειρά των τελικών ξεκινά αύριο (21.00) στο ΣΕΦ, με ξεκάθαρο φαβορί τους «ερυθρόλευκους» και όχι την ομάδα των πέντε σερί πρωταθλημάτων και των 39 συνολικά – όσα περίπου μετρούν όλες μαζί οι υπόλοιπες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα υπέρ του: κατέκτησε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, έχει τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα φέτος στις αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό, πήρε τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας και την 4η στο φάιναλ φορ, όταν ο «αιώνιος αντίπαλός» του απέφυγε την τελευταία θέση στην τελευταία αγωνιστική, ενώ είχε και πολύ σταθερή εικόνα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Β. Γαλατσόπουλου ζήτησε με ανακοίνωσή της η «πράσινη» ΚΑΕ.

Η σταθερότητα θα είναι το «κλειδί» της επικράτησης σε αυτή τη σειρά, που κρίνεται στις τρεις νίκες. Οσο πίσω κι αν μοιάζει ο Παναθηναϊκός στα προγνωστικά, έχει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα, αρκεί να βρουν μια καλή βάση και ένα σημείο αναφοράς από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στη διάρκεια της Ευρωλίγκας ήταν πολλές φορές ανταγωνιστικοί απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά έπεφταν συνήθως σε μια «μαύρη τρύπα» για 7-8 λεπτά, δέχονταν μεγάλα σερί και έχαναν μετά με κάτω τα χέρια. Το ίδιο συνέβη και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν είχαν 0/13 σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασαν με ένα σερί 23-6 προβάδισμα 12 πόντων.

Τα… όργανα άρχισαν ως συνήθως από νωρίς, με αφορμή τη σπουδή του ΕΣΑΚΕ να ορίσει τον πρώτο τελικό αύριο Σάββατο και τον 2ο την Τρίτη 14/6, αντί για τις πιο εμπορικές ημέρες Κυριακή-Τετάρτη, όπως είχε συμφωνηθεί. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε με ανακοίνωσή του την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, τον οποίο κατηγορεί ότι ικανοποίησε ξαφνικό αίτημα του ξεκούραστου Ολυμπιακού, στερώντας από τον ίδιο μία ημέρα προετοιμασίας και υποβαθμίζοντας το προϊόν. Τον κατηγορεί, επίσης, ότι εισέπραξε για τις ομάδες μπάσκετ μόνο 3,5 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση του στοιχήματος, όταν το ποδόσφαιρο πήρε 26,5 εκατ. και τα ερασιτεχνικά σωματεία 31 εκατ. ευρώ.

• Την Κυριακή στις 20.00 θα διεξαχθεί ο πρώτος μικρός τελικός ανάμεσα στον Προμηθέα και στη Λάρισα (ΕΡΤ3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT