Κλήρωση-παγίδα για δύο

Οι επικίνδυνες Μακάμπι Χάιφα και Λέφσκι Σόφιας στον δρόμο Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τύχη στα χέρια τους κρατούν οι τρεις ελληνικές ομάδες που έμαθαν χθες τους πρώτους αντιπάλους τους στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία τους, που ξεκινάει στα μισά του Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός για τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να αντιμετωπίσει μια γνωστή του από το παρελθόν, τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ για τον β΄ προκριματικό γύρο του Conference League ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τη Λέφσκι Σόφιας. Επίσης, ο Αρης καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της –άγνωστης– Γκόμελ από τη Λευκορωσία.

Ισως ο πιο… άτυχος απ’ όλους να είναι ο Ολυμπιακός, καθώς στον δρόμο του θα βρεθεί η πιο δύσκολη από τις ομάδες που θα μπορούσε να «ψαρέψει» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Απέναντί του θα είναι η πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται εκτός έδρας στις 19 ή 20 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στο Φάληρο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τη συγκεκριμένη ομάδα, καθώς την είχαν αντιμετωπίσει και τη σεζόν 2002-03 για τους ομίλους της διοργάνωσης. Μάλιστα είχαν γνωρίσει βαριά ήττα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας (το οποίο χρησιμοποιούσαν στην Ευρώπη οι Ισραηλινοί) με 3-0, με την ομάδα από τη Χάιφα να έχει στον πάγκο της τον μετέπειτα προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιτζάκ Σουμ. Στο παιχνίδι της Ριζούπολης οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 3-3. Η Μακάμπι Χάιφα θεωρείται η δεύτερη καλύτερη ομάδα του Ισραήλ, έχοντας κατακτήσει 14 πρωταθλήματα, με τα δύο τελευταία να είναι συνεχόμενα. Στο πάγκο της έχει επίσης έναν γνώριμο του Ολυμπιακού, τον Μπαράκ Μπακχάρ, ο οποίος ως προπονητής της Χάποελ Μπερ Σεβά είχε αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» στον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης την περίοδο 2016-17.

Στα μεταγραφικά, αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Ελ Αραμπί, καθώς ο Μαροκινός ανανέωσε μέχρι το 2024, με σαφώς μειωμένες απολαβές σε σχέση με τα 2 εκατ. ευρώ που έπαιρνε μέχρι τώρα. Επίσης, όπως γνωστοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι», ο Κώστας Καραπαπάς θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής της ΠΑΕ στη θέση της Λίνας Σουλούκου που αποχωρεί.

Την άσημη Γκόμελ από τη Λευκορωσία θα αντιμετωπίσει ο Αρης – Ανανέωσε ο Ελ Αραμπί με τους «ερυθρόλευκους».

Ανάλογα άτυχος με τον Ολυμπιακό μπορεί να χαρακτηριστεί και ο ΠΑΟΚ, που επίσης καλείται στον β΄ προκριματικό του Conference League να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη από τις ομάδες που θα μπορούσαν να του τύχουν. Η Λέφσκι Σόφιας είναι από τους πιο σημαντικούς συλλόγους της Βουλγαρίας, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη αγωνιστική πτώση. Μετράει 26 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, αν και το τελευταίο πρωτάθλημα το πανηγύρισε πριν από δεκατρία χρόνια. Φέτος κατέκτησε το Κύπελλο και μέσα από αυτό πήρε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 21 Ιουλίου στη Σόφια και το δεύτερο στις 28 του ίδιου μήνα στην Τούμπα.

Στα πιο… μαλακά απ’ όλους έπεσε ο Αρης που θα παίξει με την Γκόμελ από τη Λευκορωσία, η οποία μπήκε στη διοργάνωση έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο στη χώρα της. Η Γκόμελ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από δέκα χρόνια, με σημαντικότερη στιγμή την περίοδο 2012-13 όταν έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ με δύο ήττες. Είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι της 21ης Ιουλίου θα γίνει σε ουδέτερο έδαφος και χωρίς κόσμο (πιθανότατα στη Σερβία), ενώ η ρεβάνς στις 28/7 στο «Βικελίδης».

Στα μεταγραφικά, το βράδυ της Τρίτης ταξίδεψε στην Ελλάδα ο Παπέ Σεΐχ Ντιοπ. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος συναντήθηκε με τον Θόδωρο Καρυπίδη, έχοντας μια πρώτη κουβέντα για πιθανή συνεργασία με τους «κίτρινους», χωρίς όμως να υπάρξει οριστική συμφωνία. Οι επαφές επρόκειτο να συνεχιστούν και χθες, όμως μια ξαφνική αδιαθεσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ τον ανάγκασε να εισαχθεί στο νοσοκομείο, με τον σύλλογο να ενημερώνει ότι η εισαγωγή έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT